Manisa’nın Alaşehir ilçesinin Ticaret Odası tarafından Okul Sütü projesine alternatif olarak oluşturulan okullarda üzüm dağıtım projesine Çal’dan tam destek geldi. Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, “Bizden destek isterlerse ne gerekiyorsa yapmaktan asla kaçınmayız” dedi.



Denizli’nin 200 bin hektar bağ alanı ile en önemli üzüm üretim merkezi olan Çal’dan Alaşehir Ticaret Odasına destek. Çal’da yapılan Bağ Danışma Kurulu toplantısında Alaşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan’ın okullarda üzüm dağıtmak için proje oluşturduklarını açıklamasının ardından Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı’dan projeye destek geldi. Çal’ın Denizli’nin en önemli üzüm üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Ayhancı, “Alaşehir Ticaret Odası tarafından tarafımıza destek istenirse elimizden geleni yaparız. Bu tür projeler üzüm üreticilerine umut olacaktır” diye konuştu. 
Ege Bölgesinde Manisa’dan başlamak üzere Çal’a kadar olan alanda Türkiye üzüm üretiminin yüzde 70’e yakının yapıldığını ifade eden Ayhancı, “Bu yıl bu söylediğim alanda 316 bin ton üzüm rekoltesi bekleniyor. Biz üreticiler olarak bu denli büyük bir üretimin yaşandığı bu alanda fiyat belirlemesini kendimiz yapmak istiyoruz. Üretici tüccarın insafına bırakılmamasını istiyoruz. Her yıl ürettiklerini satmada zorluk çeken üretici alternatif projeler ile rahatlamak istiyor” ifadelerini kullandı. 

“Üzüm tüm okullarda dağıtılsın”
Üzümün raf ömrünün süte göre daha uzun olduğunu belirten Ayhancı, “Biz üreticiler olarak üzümün daha fazla dayandığını biliyoruz. Tüm bunlarında yanında geçen yıllarda okullara gönderilen üzümlerin bekledikleri yerde bozulduğunu gördük. Süte göre daha uzun raf ömrü olan ve daha çok dayanıklı olan üzümün artık tüm okullarda dağıtılmasını istiyoruz. Alaşehir Ticaret Odası bu gibi bir projeyi geçen yıl denedi. Bu yıl da aynı projeyi deneyecek olan Alaşehir Ticaret Odası bizden destek isterse gereken desteği yaparız” dedi.