HABERDENİZLİ.COM

Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul gören “Floor (Zemin) Curling” spor projesi eğitmen eğitimi Çal spor salonunda başladı.

Projenin açılışına Çal Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, Türkiye Curling Federasyonu Antrenörü ve Milli takım sporcusu Muhammed Zeki Uçan ve Çal Baklan Bekilli ilçelerinde görevli beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

DERTLİOĞLU: “BAŞKA İLLERE DE ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
Açılışta konuşan Çal Kaymakamı Burak Dertlioğlu: "Popüler olan, herkes tarafından bilinen ve oynanan spor branşlarının yanı sıra yeni ve gelişmekte olan ilgi çekici ve toplumun tüm kesimleri tarafından oynanabilecek özellikte spor branşları aracılığı ile çocuklarımızı, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı spor yönlendirerek, onlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sporun birleştirici gücüyle toplumsal sağlığı ve mutluluğu ileriye taşımak hepimizin görevi. Ege bölgesi genelinde ilçemizde ilk kez yapılan bu spor projesinin diğer illere de örnek olması temennisiyle projeyi hazırlayan Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyor, katılımcılara da iyi eğitimler diliyorum" dedi.

PROJE CURLING TURNUVASI İLE SONLANACAK
Çal ilçesinde dört gün sürecek proje eğitimi kapsamında belirlenen 16 katılımcı Beden Eğitimi Öğretmeni, 16 saati teorik ve 16 saati uygulama olmak üzere toplam 32 saat eğitim alacaklar. Proje sonunda Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerini kapsayan okullararası Curling Turnuvası düzenlenecek.