HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan mesajında; “Bugün, hepimiz için gurur ve iftihar vesilesi olan, aziz milletimizin vatan sevgisi, şanlı ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile yazılan destanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’üncü yıldönümüdür.
Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır.
30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.
FETÖ, DAİŞ, PKK, PYD gibi terör örgütleri ve onların arkasındaki emperyalist güçler, silah tüccarları, faiz lobisi ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir.
Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanetleri çökertmiş olan aziz milletiz, 15 Temmuz’da ortaya koyduğu milli mücadele ruhu ile tüm bu terör örgütlerin de üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET” ilkesi etrafında bütünleşmektir.
Bu yıl bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız, sağlığımız için kısıtlamalı da olsa devletimizin şanına yaraşır şekilde kutlanacaktır. İdeolojik saiklerle ve yersiz beklentilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların asılsız açıklamalarına itibar etmeyelim. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. 
Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.