Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’de de Jandarma, Emniyet, Orman Yangını, Sağlık konularındaki tüm acil çağrıların tek bir çatı altında toplandığını söyledi. 
Kısa bir süre önce acil çağrı hizmetlerinin tek bir numarada toplanması ile ilgili yapılan projenin ardından Denizli’de de artık acil çağrı hizmetleri 112’den veriliyor. Bu çağrı merkezine Jandarma, Emniyet, Orman Yangını, Sağlık konularındaki birimlerde dahil oldu.
11 Şubat Dünya 112 Günü nedeniyle Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer ve protokol üyeleri katıldı. Vali Demir ve beraberindeki protokol üyeleri yeni binayı gezerek acil çağrı merkezlerinde çalışan görevlilerden bilgi aldı.
Vali Abdülkadir Demir, Denizli’de de Jandarma, Emniyet, Orman Yangını, Sağlık konularındaki tüm acil çağrıların Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi tek bir çatı altında toplandığını söyledi.
Demir, “ Denizli’de bildiğiniz gibi artık acil çağrı birimleri tek merkezde toplandı. Birçok, çağrı merkezi ayrı ayrı yerlerde hizmet veriyorlardı. Buda çok ciddi bir zaman kaybına neden oluyor. Buradaki hedefte hepsinin tek bir yere toplanması gerekti. Ve vatandaşlarımız tek çağrı merkezi 112’yi arayacak. Buradaki ilgili birimlerle bilgi paylaşımı olacak” dedi.
Vali Abdülkadir Demir, açıklamasının ardından acil çağrı merkezinde telsiz başına geçerek ambulansta görevli sağlık memuru ile görüştü.