Denizli Belediyesi'nin kente kazandırdığı Sentetik Buz Pisti'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
Açılışı geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Sentetik Buz Pisti'nde gerçekleştirilen ücretsiz kursların ilk dönemine 7-18 yaş aralığında 250 kişi, ikinci dönemine ise 280 kişi katılıyor. 6 Ocak'ta başlayacak üçüncü dönem kurslar için ise kayıtların alınmaya başlandığı belirtilirken, toplumun tüm kesimlerini sporla tanıştırmak için tesis yapımına büyük önem verdiklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘’Gerçekleştirdiğimiz tüm sportif etkinliklerin ve yatırımların tek bir amacı var. Denizli'de spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.
Bir çok alanda olduğu gibi sportif alanda da 10 yıllık görev süreleri boyunca Denizli’yi pek çok ilk ile tanıştırdıklarını belirten Başkan Zolan, "Bir zamanlar bu kentte köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, kapalı pazar yerleri, vadi projeleri, büyük parklar, bilgi evleri yoktu. Birçok alanda yaşattığımız ilklere sportif alanda da ilkler ekledik. Biliyoruz ki insanlara spor yaptırmak istiyorsanız önce tesis yapacaksınız. Bu kente biz önemli tesisler kazandırdık" diye konuştu. 
Hemen her mahalleye basketbol ve voleybol sahaları kazandırdıklarını, sentetik futbol sahalarını amatör spor kulüplerinin hizmetine sunduklarını ve Türkiye'de sadece Denizli'de bulunan Geleneksel Spor Oyunları Sahası ve Atletizm Kompleksi'ni yaptıklarını bildiren Başkan Zolan, "Denizli’nin ilkleri arasında yer alan Sentetik Buz Pisti, her gün biraz daha artan ilgiyle misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.