Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kayıhan Yüzme Havuzu’nda ücretsiz olarak düzenlediği yüzme kurslarına katılan 7-14 yaş gurubu çocukları motive edip, spora devam etmelerini teşvik etmek için havlu hediye etti. Kursların verildiği Kayhan Yüzme Havuzu’nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, kursiyerler ve aileleri katıldı. Toplam 6 dönemden oluşan ücretsiz eğitimler kapsamında bu yıl 12 bin çocuk ve yetişkine hizmet verildiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "İstedik ki, kurslarımıza katılan çocuklarımız her türlü imkana sahip olsunlar. Yarın bu ülkeyi yönetecek ve şehrimize hizmet edecek olan çocuklarımız o donanımları ile beraber bizden daha iyi bir şekilde ülkemize, şehrimize ve insanlarımıza hizmet etsinler” dedi.

“Spor, disiplin, kural ve ekip ruhu demektir”

Sporun hem fiziksel anlamda hem de ruhsal anlamda çocukların gelişimini sağlıklı bir şekilde sağladığını anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Yüzmenin tabi ki ayrı bir özelliği var. Fizik olarak vücudu geliştiren, sakinleştiren ve ruhumuzu dinlendiren bir spordur. Aslında spor hayatın ta kendisidir. Hayatta da, sporda da kaybetmek de vardır, kazanmak da. Çocuklarımız sporda kazanmayı ve kaybetmeyi öğrendiklerinde, yere düşüp ayağa kalkmayı öğrendiklerinde, hayatta tutunmayı öğrenecekler. Hayatta mağlubiyetler karşısında yılmadan ayakta durabilmeleri ve mücadeleyi bırakmamaları için spor çok önemli. Spor, disiplin, kural ve ekip ruhu demektir. Çocuklarımıza yasaklar koymak yerine gidebilecekleri ve yapabilecekleri alternatifler sunmak gerekiyor. Yasak koymak yerine güzel alternatifler sunmak insanın yapısında daima iyiye ve güzele gider. O zaman çocuklarımız geleceklerinde kendine zararı dokunacak yerlere gitme konusunda kendini engellemeye başlıyor.”

“Sizler her şeyin en güzeline layıksınız”

Başkan Zolan, “Biz çocuklarımızın sürekli bilgisayar başında olmalarını istemiyoruz. Obez olmalarınız istemiyoruz. Yanlış yerlerde, kötü alışkanlıkların içerisinde olmalarını istemiyoruz. Spor yapan bir insan sağlığının değerini bilir. O şekilde kendine bir hayat kurar. Bu kapsamda çocuklarınızı bize teslim ettiğiniz için ben öncelikle siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güveniniz karşısında biz on binlerce çocuğumuza, gençlerimize ve hanım kardeşlerimize spor yaptırmaya devam ediyoruz” dedi. Denizli'de yetersiz olan yüzme havuzuna ilave olarak Kayıhan Yüzme Havuzu’nu hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Çocuklarımız burada hijyenik ortamda güzel hizmetler alıyor. Halkımızın güvenine layık olabilmek, Denizli'de yaşamanın farkını gösterebilmek adına çalışmalarımız devam edecek. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” diye konuştu.

“Geleceğimizi en güzel şekilde inşa edeceğiz”


Başkan Zolan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler de bu düşünce ile gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah el ele, omuz omuza geleceğimizi en güzel şekilde inşa edeceğiz. Yaptığımız hizmetler ile inşallah Denizlimiz diğer iller arasında örnek gösterilen ve başarı çıtası her geçen gün artıran bir il haline gelecek." Başkan Zolan, konuşmasının ardından 7-14 yaş grubu çocuklara havlu hediye etti.