Otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Büyükşehir Belediyesi ile  Otizm Derneği arasında, "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzalandı. Protokol imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ve yönetimi katıldı.
Başkan Zolan yaptığı konuşmada protokolün önemine dikkat çekerek,"Ailelerimize destek olma, çocuklarımıza ve size daha fazla fırsat sunabilmek adına belediyemiz daha fazla gayret sarf edecek. Özellikle bu konuya sahip çıktığınız için, gönüllü olarak yola çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte yürür çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkarız" dedi.
Dernek Başkanı Dinç ise, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün aynı zamanda derneklerinin de birinci kuruluş yıldönümü olduğunu belirtti.
Protokol ile otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Otizm Derneği işbirliği yapacağı ifade edildi.