Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı üçüncü oturumunda 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nu görüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın başkanlık ettiği toplantıda 2014 yılı Faaliyet Raporu, 54 üyenin oyları ile yeterli görüldü. Başkan Zolan, Büyükşehir Belediye Meclisi olarak 12 ay boyunca örnek gösterilebilecek bir çalışma tablosu gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu çatı altında uyumlu bir çalışma ile Denizli'ye nasıl daha fazla hizmet edebiliriz, güzellikleri nasıl artırabiliriz diye gayret gösterdik. Emek ve çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. 30 Mart ile birlikte Denizli kimlik değiştirdi. Büyükşehir unvanı ile artık sadece merkezin Belediye Başkanı değil, merkezin belediyesi değil aynı zamanda Denizli il sınırları içerisinde hizmet eden bir belediye ve başkan pozisyonuna geldik" dedi.
Büyükşehir olmanın kolay olmadığını işaret eden Başkan Zolan, "700 kilometrekarede hizmet ederken 12 bin kilometrekareye hizmet etmek yaklaşık 17 kat coğrafi anlamda büyüyen bir hizmet alanını sıkıntı yaratmadan, insanlarımızın ihtiyaçlarını ve dertlerini karşılamak ve çare bulmak adına hep beraber gece gündüz çalıştık" diye konuştu.
Gelecek ay Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin faaliyet raporunu birlikte ele alacaklarını ifade eden Başkan Zolan, "Denizli Merkezde İtfaiyeye bağlı 7 şubemiz vardı. 112 personel ve 28 araç ile hizmet veriyorduk. Büyükşehir olmamız ile birlikte Denizli'nin 52 noktasında 569 personel ve 103 araçla halkımıza hizmet vermeye başladık. Birçok yeni aracımızı ilçelerimize gönderdik. 24 saat nöbette kalan itfaiye erlerimizi halkımızın hizmetine hazır hale getirdik. Önce can güvenliği dedik ve hiç bir masraftan kaçınmadık. Cenaze hizmetleri Büyükşehir'e ait. Denizli merkezde vermiş olduğumuz cenaze hizmetlerini tüm şehrimize ilk günden itibaren sunmaya başladık. Denizli'de nasıl bu hizmeti ücretsiz sunuyorsak, Büyükşehir sınırları içerisindeki ilçelerimizde de aynı hizmeti yapar hale geldik. Bununla ilgili de çok olumlu tepkiler alıyoruz. Yine merkez ve ilçelerimizde yeşillendirme ve park çalışmalarımız devam ediyor. İlçelerimizin pek çok yerine dokunmaya ve her ilçe merkezimize, belediyelerimize bir kaç tane park ve yeşil alan yaparak insanlarımızın hizmetine sunmaya çalıştık"  dedi.
Sevindik Vadi Parkı'nın mart ayında hizmete sunulduğunu, AK Vadi Parkı'nın tamamlandığını ifade eden Başkan Zolan, "Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin Belediye Başkanı olduğu dönemde kentsel dönüşüm ile birlikte orasını çok güzel hale getirdik ve kanalizasyon akan yeri park haline dönüştürdük. Spor alanlarını yaparak çocuklarımızın parklarda spor yapmalarını ve eğlenerek zaman geçirmelerine katkı sağlamak istedik" diye konuştu. Atalar Parkı'nda çalışmalarının tamamlanarak hizmetine sunulduğunu, İlbade Mezarlığı'nın duvarları ve restorasyonu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını de sözlerine ekleyen Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2014 yılında Denizli'deki tüm katı atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi noktasında yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi yıl sonuna kadar bu hizmeti sürdürdü. 1 Ocak 2015'den itibaren de bu işlemi Merkezefendi ve Pamukkale Belediyeleri gerçekleştiriyor. Ana yollarımızın süpürülmesi işlemini de Büyükşehir Belediyesi sürdürüyor. Biz başarırsak birlikte başarırız. Bu meclis ilk meclistir. Kurucu meclistir. Biz Büyükşehrin kurucu meclisiyiz. Büyükşehrin harcını kimler atmış diye dönüp bakıldığında inşallah hepimizin isimleri görünecek. Bizim için 'Allah razı olsun' demeleri yeterli. İnşallah insanı mutlu eden bir belediye olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız. Başarı hepimizindir ama eksiklik varsa bunun da tek sorumlusu benimdir."
Başkan Zolan'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, 2014 yılı Faaliyet Raporu 54 üyenin oyları ile yeterli görüldü.