Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kent belleğine kazandırdığı ve içerisinde 20 kitaptan oluşan eserlerin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Eserler ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivlerine de giren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı 111 eser ve 13 cd’ye ulaştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eserlerin yazarları ve davetliler katıldı.

Denizli’nin her yönüyle bilinen birçok zenginliği olduğunu belirten Zolan, “Denizli denildiği zaman akıllara gelen eseler var. Bir de gün yüzüne çıkmamış, çok fazla konuşulmamış dar bir çerçevede kalmış hikayeler var. Bu eserlerde de Denizli’nin bilinmeyen kültürü ve tarihi var. Bizim bunları gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Gelecek nesillere aktarılmaya devam edecek”

Başkan Zolan, Konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün bu eserlerin bazıları çoğumuz tarafından bilinen veya kulağına bir yerlerden çalınmış hikayeler. Bugün bu eserler kaleme alınmamış olsa 40-50 yıl sonra bilinenlerde unutulur ve kaybolur gider. Bu eserler kaleme alındıkça yaşamaya ve gelecek nesillere aktarılmaya devam edecek. Önemli olan eserler bırakabilmek, o eserleri ortaya koyabilmektir. Bildiğimizi aktarmak, kendimizle birlikte götürmemek gerekir. Geride bıraktığımız eserlerle dünya üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu kitaplar elden ele dolaşacak, o zaman yazarlarımız, üstatlarımız o eserlerle anılacak.”

111 dev eser

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın belediye döneminden başlayarak şimdiye kadar 111 esere ulaştığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu yürüyüş ilk olarak dönemin Denizli Belediye Başkanı olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile başlamıştı. Buradan kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. O gün Denizli ile ilgili olarak kaleme alınan ne varsa Denizli Belediyesi tarafından basımının yapılmasını istemişti. Bizde onun izinden bu eserleri arttırarak devam ediyoruz” diye konuştu.

Yazarlardan Başkan Zolan’a teşekkür

Konuşmanın ardından eser sahipleri tek tek söz alarak yapıtlarını kısaca anlattı ve kendilerine destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. Denizli'nin kültür ve tarih gibi birçok değerlerinin anlatıldığı, kentin hazineleri niteliğinde olan 20 eserle birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı 111 kitap ve 13 cd’ye ulaştı.

Tanıtımı yapılan eserler ve yazarları

- Arşiv Belgelerinde Zeyve Akkent Tarihi - Muzaffer ÇETİN, İbrahim İMAMOĞLU 

- Tarihi Belgeler Işığında Denizli - Muzaffer Çetin, Nurkadın Esra Çetin, Ali Yıldız   

- İşte Ben Yarenler - Ozan Nihat       

- Mimarlıkta 60 Yıl         - Mimar Ziya Tıkıroğlu

- Ziyahatname - Mimar Ziya Tıkıroğlu       

- Arşiv Belgelerinde Çal Tarihi - İbrahim İmamoğlu, Muzaffer Çetin        

- Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi -       Kömürcüoğlu Mermer

- Uluslararası Taş Heykel Kolonisi ve Ege Taş Heykel Akademisi - Kömürcüoğlu Mermer        

- Denizli Kentinin Büyük Ameliyatı - (1973-1980)        Mimar Hasan Gönüllü

- Çeşitli Yönleriyle İnsan Gerçeği - Prof. Dr. Önder Göçgün  

- Duygu ve Düşünce Dünyası İçinde İnsan - Prof. Dr. Önder Göçgün      

- Denizli'den Yetişen Değerler - Prof. Dr. Önder Göçgün       

- Denizli'ye Hizmet ve Gönül Verenler        - Prof. Dr. Önder Göçgün      

- Geç Doğan Güneş         Hüsamettin Tat   

- Hörü Nine'den (Yeşilyuva Acıpayam Ağzı Çalışması) -        Cengiz Sarıca

- 20. Yüzyıl Başlarında Denizli - Cevdet Şemsioğlu      

- Mazhar Müfit Kansu ( 1923-1939 Denizli Milletvekili) -      Ahmet Sezgin

- 19. Yüzyıl Belgelerinde Selcen - Naim Özdamar

- Her Yönüyle Denizli Kazası - Mehmet Ali Uysal

- Denizli Teslim Baba Tekkesi - Doç. Dr. Yasemin Beyazıt, Doç. Dr. Mustafa Beyazıt