Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehirin hiç kimseye yok olmayacağını söyledi. Başkan Zolan, “Büyükşehirle birlikte size daha çok hizmet gelecek. Büyükşehir olduğumuzda tüm hizmetler ilçelerimizin en küçük yerlerine ulaşacak. Büyükşehirin güzellikleri tüm ilçelerimize yayılacak. Hizmetlerimiz katlanarak büyüyecek. Başbakanımızın söylediği bir şey vardı. O da şehir sadece merkeziyle değil tümüyle kalkınırsa vizyon kent olur. En iyisi olur. İste bu yüzden biz büyukşehiri istedik. Büyükşehir Denizli'yi yeni bir kulvara katacak. Size herhangi bir yük getirmeyecek. Size hizmet getirecek.” Dedi. Denizli Belediye Başkanı Zolan’ın ilçe gezileri devam ediyor. Geçtiğimiz günde Çardak ilçesini ziyaret eden Başkan Zolan, Kaymakam Halil Avşar, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek’i makamında ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Zolan, “Çardak ilçemiz bir çok özelliği barındırıyor. Ancak yıllardır bu avantajları kullanılmamış. Bakanlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu 5. bölgeden 3. bölgeye geçen Çardak Organize Sanayi Bölgemize yatırım yağacak. İstihdam sağlanacak. Büyükşehir ile birlikte Çardak ilçemize de hizmetler gelecek. Büyükşehir olduğumuzda tüm hizmetler ilçelerimizin en küçük yerlerine ulaşacak. Büyükşehirli olmanın güzellikleri tüm ilçelerimize yayılacak. Hizmetlerimiz katlanarak büyüyecek”  dedi. Başkan Zolan daha sonra Çardak Belediyesi’nin yaptırdığı nikah salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Çardak’a güzellikler gelecek

Büyükşehirin Denizli’yi yeni bir kulvara katacağını belirten Başkan Zolan, “Yapılan güzel hizmetlerin yalnızca merkezde olması bizi üzüyor. Büyükşehir olduğumuzda tüm hizmetler ilçelerimizin en küçük yerlerine ulaşacak. Büyükşehirin güzellikleri tüm ilçelerimize yayılacak. Hizmetlerimiz katlanarak büyüyecek. Buraya hizmet nasıl gelecek derseniz, ödediğiniz vergilerin tümü Ankara’ya gidiyor. Büyükşehir iseniz ödediğiniz vergilerin yüzde 6'sı geri gelecek. Bu da yıllık 100 milyon lira yapar. Biz bunun derdindeyiz. Bu para her yıl gelecek ve Denizlimizin hizmetine gidecek. Eğer 20 yıldır Büyükşehir olsaydık bu yıla kadar Denizli’de nasıl bir gelişme olurdu herkes tahmin edebiliyor. Büyükşehir size herhangi bir yük getirmeyecek. Size hizmet getirecek. Büyükşehir olduğunda Çardak’ta belediye hizmetlerine devam edecek. Çardak Belediyemize bağlı yeni mahalleler olacak. Çöp hizmetlerini Çardak Belediyesi yapacak. İşyeri belgesi, inşaat ruhsatını yine burası verecek. Ama bütçenin yetmediği problemleri Denizli Büyükşehir Belediyesi çözecek. Köylerimize ulaşan asfalt büyükşehir belediyesine ait olacak. Çardak

Belediyesi'nin yükü parasal olarak azalacak. Bizim tek sevdamız tek derdimiz hizmetler üretmek. Siyaset uğruna Denizli'nin istikbali için muhalefet olmamak lazım” diye konuştu.

Hayvancılığa da destek vereceğiz

Gemiş köyünü de ziyaret eden Başkan Zolan, Denizli’de 1800 besihane olduğunu söyledi. Başkan Zolan, “Hayvancılık hiçbir zaman sıkıntı yaşamayacak. Denizli’deki hayvancılık için yaptığımız çalışmalar burada da devam edecek” dedi. Özellikle Acıgöl Kuşcenneti konusunda yapılan çalışmaların Büyükşehir ile birlikte farklı bir boyuta taşınacağını dile getiren Başkan Zolan, Çaltı köyünü de ziyaret etti. Başkan Zolan, “Burası bir orman köyü. Büyükşehir yasası ile birlikte orman köyü vasfı taşıdığı için tüm haklarınız yasayla korunuyor. Aynı zamanda önemli kazanımlar elde ediyorsunuz.” dedi.