Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Atalar Mahallesi’nde birbiri ardında restore ederek yok olmaktan kurtardığı tarihi binalar güzelliği ve geçmişi anlatan ihtişamlarıyla büyük ilgi topluyor. Atalar Mahallesi’nde birbirine komşu bulunan Ali Fahri Bilge Evi, Necip Ökten Evi ve Abdüloğlu Evi ile tarihi bir arada yaşatmayı başaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce restorasyonuna başladığı Cezmi Ökten Evi’ni de tamamlama aşamasına getirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıkılmak üzere iken Denizli Büyükşehir Belediyesinin çabaları ile kente yeniden kazandırılan Cezmi Ökten  Evi çalışmalarını inceledi. 1950’li yıllarda konut yapısı olarak inşa edilen Cezmi Ökten Evi ile aynı bölgede restorasyonu tamamlanan bina sayısı 4’e ulaşırken, burada bir tarihi sokak dokusunun yaşatıldığı, ayrıca Denizli Evleri görsel tipolojisinin sağlandığı kaydedildi.

“Bizi biz yapan değerleri yaşatmak zorundayız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’deki kültürel ve tarihi yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için  hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Geçmişi olmayan bir toplumun geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan değerlerimizi muhafaza etmek, yaşatmak zorundayız. Biz ne kadar tarihimize, geçmişimize, köklerimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz” diye konuştu.

“Tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Denizli’de bugüne kadar birçok tarihi yapıyı yok olmaktan kurtardıklarını, yıkılmak üzere olan bu binaları bir yaşam merkezi haline getirdiklerini anlatan Başkan Zolan, “Atalar Mahallemizde onlarca yıl önce insanlarımızın birbirine komşu olduğu, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı tarihi Denizli evlerimizi bugün aynı güzelliği ile ayakta tutabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Bölgede tarihi bir sokak dokusu oluşturmayı hedeflediklerini, bunu da büyük ölçüde başardıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Tarihimize, geçmişimize, kültürümüze sahip çıkmaya bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.