Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Sarayköy ilçesinde alt yapı atağı başlattı. İlçede özellikle vatandaşların nitelikli suya kavuşması için ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkaran içme suyu hatlarını yenilemeyi amaçlayan DESKİ, Sarayköy'de hayata geçireceği içme suyu deposu, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı projelerini tamamlayıp çalışmalara başladı. Bu kapsamda ilçenin alt yapısını sil baştan yenileyecek Büyükşehir DESKİ, Sarayköy'e 86 bin metre kanalizasyon hattı, 75 bin metre içme suyu hattı ve 30 bin metre yağmur suyu hattı döşeyecek. Bunun yanında ilçenin ihtiyacı olan 4 bin metreküplük içme suyu deposu yapacak Büyükşehir DESKİ, Sarayköy'ü modern bir alt yapıya kavuşturmuş olacak.

"'Kent merkezinde ne varsa ilçelerimizde de o olacak"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir hizmetlerinde önceliklerinin her zaman insan olduğunu belirterek, vatandaşların daha nitelikli içme suyu ve alt yapıya kavuşması için çalışmaların ihtiyaç olan her bölgede süreceğini söyledi. Büyükşehir ile birlikte yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Biz yola çıkarken, 'Kent merkezinde ne varsa ilçelerimizde de o olacak' demiştik. Bunun için 1 dakikamızı dahi boşa harcamadan gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, Denizli merkezde gerçekleştirdiğimiz alt yapı modelini ilçelerimizde de uygulamak, vatandaşlarımızı modern bir alt yapıya kavuşturmak" diye konuştu.

"Alt yapı cesaret, sabır ve destek ister"

Sarayköy tarihindeki en büyük projenin ilçedeki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı değiştirecek alt yapı yatırımı olduğunu işaret eden Başkan Zolan, “Alt yapı cesaret, sabır ve destek ister. Çünkü alt yapı çalışmaları sırasında toz ve çamur olur, sular kesilir, insanlarımız rahatsız olabilir. Ancak alt yapı olmadan da olmaz. Sağlığımız için geleceğimiz için bu yatırımı yapmak zorundayız” dedi. Mevcut alt yapının Sarayköy'ü daha fazla taşımayacağını kaydeden Başkan Zolan, “Bu yatırımımız ile birlikte burada 100 yıl alt yapı yapılmayacak. Torunlarınızın torunları alt yapı inşaatı görmeyecek. Sarayköyümüz daha sağlıklı ve nitelikli bir alt yapıya kavuşacak."