Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimini Çameli ilçesinde yaptı. Çameli Belediyesi’nin önünde bulunan meydanda düzenlenen toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ve Çameli Belediyesi’nin projelerini anlatan tanıtım filmi ile başlayan toplantıda ev sahibi bir konuşma yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 15 Temmuz Şehitleri’ne Allah’tan rahmet dileyerek, gazilere acil şifalar diledi. Meclis toplantılarına ev sahipliği yapan dördüncü ilçe olduklarını belirten Başkan Arslan, “Bugün sizleri Çameli’de misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir metot geliştirdi. Bu şekilde bütün ilçelerimizi dolaşmış olacağız. Gerçekten iyi bir uygulama oldu” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, ilk defa açık havada bir meclis toplantısını Çameli'de gerçekleştireceklerini söyledi. Çameli'nin coğrafyası bakımından en zor olan ilçelerden biri olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Ulaşımı da en zor ilçelerimizden birisi. Ama yakın tarihte inşallah yolumuzun tamamlanmasıyla Çameli, Denizlimizin serinleyeceği yaylası olacak. Kendine özgü, yaylada yetişen doğal ürünleriyle insanlarımızı cezbedip buraya davet edecek. Bizim de bugün derdimiz Çameli’de yaşayan insanlarımıza üst seviyede hizmet vermek. Çünkü söz vermiştik. ‘Denizli’de ne varsa Çameli’de ve tüm ilçelerimizde o olacak’ demiştik” ifadelerini kullandı.

“2014 Çameli için milat”

2014’ün Çameli için bir milat olduğunu belirten Başkan Zolan, “Büyükşehir ile birlikte Çameli tek parça haline geldi. Çameli’nin tamamı artık Çameli Belediyesi’ne bağlı bir şekilde Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olmuş durumda. Onun için biz Denizli merkeze nasıl hizmet ediyorsak, Çameli Belediyesi ile birlikte en uçtaki mahallemize kadar aynı şekilde hizmet etme gayretini gösteriyoruz” dedi. Başkan Zolan, "Bu yıl yapılması gereken asfalt çalışmaları Denizlimizin tamamında devam ediyor. Program dahilinde ilk tamamlanan yer Çameli'dir. Çameli'de toplam 40 kilometre asfaltı tamamlandı ve hizmete açtık. Hayırlı olsun" diye konuştu. 

"Türkiye tüm dünyaya örnek oldu"

Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Çok şükür Türkiyem 15 Temmuz akşamı milletin üst seviyedeki desteği, demokrasiye olan bağlılığı, seçtiği insanına sahip çıkmasıyla tüm dünyaya örnek oldu. Canlarını feda eden, gözünü kırpmadan gazi olan insanlarımız, bedelini ödemiş kahramanlarımız var. Allah'ım hepsinin mekanını cennet eylesin. Bizim uyanık olmamız ve demokrasiye her zaman sahip çıkmamız gerekiyor."  15 Temmuz'da demokrasi destanı yazıldığını ifade eden Başkan Zolan, gelecek nesillere bu bedellerin ve kahramanlıkların aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Zolan ve beraberindekiler meclis toplantısının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek halkla selamlaştı.