10 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayan Evde Bakım Koordinasyon Merkezi, hizmete girdiği günden bu yana bakıma muhtaç vatandaşların imdadına koşuyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi içerisinde yer alan proje kapsamında günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin temizlik ihtiyaçları toplam 8 araç ve 30 personel ile karşılanıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla 10 Haziran 2016’da faaliyete geçirdiği proje, sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek oluyor.


302 HANEYE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

Umut 1 Sosyal Tesisleri’nde bulunan binasında haftanın 5 günü hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin 0 (258) 377 20 12 numaralı çağrı hattına bugüne kadar 330 başvuru yapıldı. Ekipler yaptıkları inceleme sonrasında şartları taşıyan 302 başvuruyu değerlendirerek bu evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu. Evde Bakım ve Koordinasyon Merkezi ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşları öncelik durumlarına göre 15 gün, 1 ay ve 2 ayda bir olmak üzere ziyaret ederek kişisel bakım ve ev temizliklerini gerçekleştiriyor.


PROJEMİZ DALGA DALGA BÜYÜYECEK

Evde bakım hizmetlerinin 121 Dev Proje içerisinde yer alan en önemli projelerden biri olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şehrimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın taleplerini gidermek, dertlerine derman olmak bizim asli görevlerimizden biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her zaman öncelik verdik. Evde Bakım ve Koordinasyon Merkezi de bu kapsamda hayata geçirdiğimiz en önemli projelerimizden biridir. İşin henüz başında bu kadar vatandaşımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki projemiz dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu. 


Evde bakım ihbar hattı

Öte yandan vatandaşların söz konusu ihtiyaç sahiplerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin 0 (258) 377 20 12 numaralı çağrı hattına ihbar etmeleri gerektiği ifade edildi.