Başkan Zolan, Bozburun yolunun Denizli Çevre Yolu'na bağlanacağını açıklayarak, bu yolun özellikle Üçgen Kavşağı Projesi’nin inşası başladığında hayati öneme sahip olacağını söyledi. 
Zolan, 2016 yılında yapımına başlanacak Üçgen Kavşağı Projesi sırasında şehre giriş-çıkışlarda hayati öneme sahip olacak Bozburun bağlantı yolunun yapımına başlanacağını müjdeledi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 3. oturumunda 61'nci gündem maddesinde yer alan Bozburun yolunun Denizli Çevre Yolu'na köprü ve bağlantı yolları ile bağlantısının yapılması konusunu görüştü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, Ankara ve İzmir yolunu birbirine bağlayan çevre yolundan bahsederek, "Karayollarına ait olan bu yola Bozuburun mevkisinden bir bağlantı yolu daha kurmak istiyoruz. Bugün Bozburun Sanayi Bölgesi'ndeki araçlar, Bozburun Mahallesi'nin dar sokaklarından geçiyor. Bu da birçok riski beraberinde getiriyor. Bu araçlar mecburiyetten dolayı bu yolu kullanıyor" diye konuştu.

Şehir içi trafik yoğunluğu azalacak

Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak adına çok önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Zolan, "Bağlantı yolunun devamında, yolun Hal Kavşağı'na gelebilecek şekilde bir planlama yapacağız. Projenin devamında ise Hal Kavşağı'ndan Merkezefendi İlçesinin Bahçelievler ve Adalet Mahallesi'ne giden yolunu tamamlayacağız. Bu yolu yaptıktan sonra organizeden çıkan vatandaşımız artık Ankara Yolu ve Üçgen'i değil bu çevre yolunu kullanarak Merkezefendi İlçesine ulaşabilecek. Böylece şehir içindeki trafik yoğunluğunu bir nebze önleyeceğiz. Bu da şehirdeki trafikte belirli bir oranda rahatlama sağlayacak." dedi. 

Bir yıl sonra bu yol yoğun bir şekilde kullanılacak

Bozburun bağlantı yolu ile ilgili kararın komisyondan oy birliği ile geldiğini belirten Başkan Zolan, "Çevre yolu karayollarına ait bir yol. Bununla ilgili bir protokol yapma konusunda yetki talebimiz olmuştu. Komisyonumuz da oy birliği ile bu yetkiyi vermiş, teşekkür ediyoruz. Denizli için belki hissedilmiyor ama önemli projelerden birisi olacak. Bir yıl sonra bu işin çok çok önemli bir iş olduğunu hepimiz göreceğiz. Üçgen Kavşağı'nın çalışmaları başladığında Merkezefendi ilçesine gitmek isteyen vatandaşlarımız bu yolları yoğun bir şekilde kullanacak" dedi.