Avrupa Bölgeler Asamblesi Genel Kurul ve Büro toplantısı Norveç’in Nordland bölgesinde bulunan Bodø şehrinde yapıldı. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Meclis Üyeleri Hüseyin İnamlık, Kadir Pala, Kamuran Taşdan, Nazım Ayyavuz, Mustafa Horzum, Yusuf Garip ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı personeli Faruk Tahal katıldı. Genel Kurul’da Denizli heyetinin yanı sıra AER üyesi bölgelerin yerel yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Avrupa Parlamentosu temsilcileri yer aldı.

Genel Kurul’da AER’nin İzleme ve Değerlendirme Grubuna 3 yeni üye bölgenin (İsveç-Västerbotten, Arnavutluk-Korça, Danimarka-Nordjylland) seçilmesi ve AER Büro Yönetim Toplantısında politik deklarasyon sunulması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri olarak da İngiltere’nin Avrupa Birliği oylaması (BREXIT), Kuzey Kutup Bölgesi Gelişimi ve AB Politikasına Entegrasyonu konuları ele alındı. Ayrıca AER yeni büro üyeleri listesi, çalışma grupları tutanakları, denetim raporları, faaliyetler ve komitelerin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler sunularak oylama sonucu kabul edildi.
Genel Kurul’da Avrupa Bölgesi’ni temsilen Leonardo DiCaprio Fonu ve İklim Hareketi Topluluğu’nun (R20) ortaklaşa yürüttüğü iklim değişikliği, çevre kirliliğini önleme ve yenilenebilir enerji konularında başlatılan “100 Proje Kampanyası”na katılım ile ilgili bilgilendirme yapıldı.