Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5-6-7 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği ulusal ve uluslararası 2 dev organizasyon ile Türkiye gündemine damga vuracak. 3'er gün sürecek iki ayrı etkinlik kentin sosyal, kültürel, sağlık ve ekonomik hayatına katkısının yanında tanıtımına da büyük destek sağlayacak. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Denizli Cam Bienali 05 Mayıs 2017 Cuma günü saat 10.00’da Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasında açılacak. Bu yıl “Dönüşüm” teması ile sanatseverlerle buluşacak bienalde Amerika, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Türkiye'den davetli sanatçılar konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile Denizlililerin karşısına çıkacak. Bienal amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7den 70e herkese açık ve ücretsiz olacak. Ziyaretçiler, bienal süresince her gün 6 farklı sanatçının canlı cam gösterisini izleyebilecek, konferanslarla bilgilenip atölye çalışmalarına katılabilecek. 

25 belediye başkanı yüzlerce teknik personel ve akademisyenler katılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin aynı tarihlerde ev sahipliği yapacağı bir diğer dev organizasyon ise Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 26. Olağan Meclis Toplantısı olacak. Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanımı konusunun ele alınacağı toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve birlik üyesi olan Türkiye'nin değişik kentlerinden 25 belediye başkanı ile yüzlerce teknik personel, akademisyen ve temsilci katılacak.

3 farklı oturum düzenlenecek 

"Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Özellikleri ve Potansiyelleri", "Sağlıkta Jeotermal Kullanımı ve Jeotermal Turizm" ve "Jeotermal Enerji ve Tarımsal Kullanımı" konuları olmak üzere 3 farklı oturumda yapılacak araştırmalar ve öneriler, konunun uzmanları tarafından detayları ile anlatılacak. Jeotermalin turizm, sağlık, enerji, ısınma ve tarımsal üretim amaçlı kullanımı ve Türkiye ekonomisine daha fazla katkısı konusunda neler yapılabileceği bilimsel araştırmalarla masaya yatırılacak. Bunun yanında konuklar Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği çevresel, sosyal ve turizm yatırımlarını da inceleme fırsatı bulacak. 

Denizli ulusal ve uluslararası etkinliklerin merkezi oluyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde düzenleyecekleri 2 dev organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Denizli'de 3 gün boyunca cam sanatı ile turizm, sağlık, enerji ve tarımsal üretim gibi geniş bir yelpazeyi içinde barındıran jeotermalin konuşulacağını kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Onlarca belediye başkanımız, üye belediyelerden gelecek yüzlerce teknik personel ve akademisyenlerimizle birlikte jeotermali konuşacağız. Bu zenginliğin ülkemiz ve şehirlerimiz için nasıl daha fazla getirisi olur bunları tartışacağız. Ben şimdiden her 2 organizasyonumuzun başarılı geçmesini diler, etkinliklerden çıkacak sonuçların Denizlimize ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ederim."