Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı altında yürütülen “Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesi kapsamında güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj ve ücretsiz wi-fi internet istasyonu kurdu. Modern çağın vazgeçilmezi akıllı telefon ve mobil cihazların şarj ve internet problemine çözüm sunan proje ilk etapta 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonunda USB ile şarj olabilen tüm elektronik cihazlarını, USB soketleri veya hazır şarj kabloları aracılığıyla 7 gün 24 saat şarj edebilecek. İnternetin tüm olanaklarından da wi-fi aracılığı ile sınırsız faydalanabilecek Denizlililer, temiz enerji kullanımıyla da örnek olacak.
 
“Çevre dostu proje”
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Denizli halkını teknolojinin tüm imkanlarıyla buluşturmak için farklı projelere imza attığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olduklarını söyledi. Günümüz koşullarında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır. Bunun için de önceliğimiz çevre dostu projelerdir. İstasyonlarımız güneş enerjisi ile çalıştığı için çevreye de zarar vermiyor" dedi.
 
İstasyonlar meydan ve hastanelerde olacak
 
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Zolan, “Projemiz ilk etapta 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda hayata geçti. Kısa süre içerisinde de vatandaşlarımızın yoğun olduğu ve daha çok ihtiyaç duyabilecekleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Denizli Devlet Hastanesi’nde kurularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.