Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından kısa bir süre önce başlatılan ve şu ana kadar 8 mahallede kurulumu tamamlanan "Benim Mahallem" projesinin tanıtımı ve iftar yemeği yapıldı. Beyaz İnci Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftar programına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Zeytinköy, Muratdede, Hacıkaplanlar, Anafartalar, Bahçelievler, İlbade, Gültepe ve Yunus Emre Mahalle muhtarları,  mahalle meclisi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Benim Mahallem projesinin diğer illere örnek teşkil edeceğini kaydederek, "Kent Konseyi olarak mahallelerimizde mahalle meclisleri kurmayı hedefledik. Benim Mahallem projemizin amacı muhtarlarımıza yardımcı olarak yerelde demokrasinin en kılcal damarlara kadar yerleşmesini sağlamaktır" dedi. 

"Herkes alınan kararlarda söz sahibi olsun"

Değirmenci, "Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, erkeklerimizle, yaşlılarımız ve engellilerimizle yani mahallede yaşayan herkes alınan kararlarda söz sahibi olsun istiyoruz. Benim Mahallem projemiz ile mahalle sakinlerini yeninden tanıştırmayı hedefliyoruz. Mahalle sakinlerinin daha fazla kaynaşması ile birlikte ileriye yönelik güzel fikirler ortaya çıkacaktır. Biz de bunlara vesile olalım istedik. İlk olarak 8 mahallede projemizi başlattık. Önümüzdeki süreçte Denizli’deki bütün mahallelerimizde muhtarlarımız başkanlığında bu projemizi hep beraber daha güzel yerlere taşıyacağız" şeklinde konuştu. 

"Gönül birliğini Benim Mahallem projesi ile sürdüreceğiz"

"Benim Mahallem projesi ile Denizli’yi daha güzel yerlere taşıyacağız" diyen Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Kent Konseyimiz bünyesinde hizmet veren Kadın, Engelli, Çocuk ve Gençlik Meclislerimiz var. Bunun yanı sıra El Emeği Pazarımız ve Kent Şairleri Topluluğumuz var. Biz istedik ki, Kent Konseyi daha geniş bir işleve sahip olsun. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Benim Mahallem projemiz ile mahallelerimizde zaman zaman toplantılar yapılsın ve vatandaşlarımızın dertleri, sorunları, talepleri öğrenilsin istedik. Gönül birliğini sağlama anlamında hayata geçirdiğimiz projemizle 8 mahallemizde komisyonlar kurarak Benim Mahallem projemizi hayata geçirdik. Bugün komisyonlarını oluşturduğumuz mahallelerimiz ile hem projemizin tanıtımını hem de birlikte iftar yapmak istedik."

"Her zaman halkla iç içeyiz"

Başkan Zolan, “Ramazan ayında gerçekleştirilen mahalle iftarlarımız kapsamında her gün en az 2 mahallemizi ziyaret ediyorum. Biz her zaman vatandaşımızla iç içeyiz. Eğer bir mahallemizde aç yatan bir vatandaşımız varsa, dışarıda yatan bir vatandaşımız varsa bundan iki kişi sorumludur. Biri o mahallenin muhtarı diğeri de bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı. Bu sorumluluğu hep birlikte taşıyacağız. Mahallelerimizde sıkıntı çeken vatandaşlarımız varsa muhtarlarımız başta olmak üzere konseyimiz ve bu komisyonumuz onları tespit edecektir. Mahallelerimizin güzelleşme, katılım ve ilerlemesi için el ele, gönül gönüle olacağız. Bu çerçevede tüm mahallelerde bu oluşumu hayata geçireceğiz” diye konuştu. Başkan Osman Zolan'ın konuşmasının ardından "Benim Mahallem" projesi içerisinde yer alan 8 mahalle muhtarına temsil belgeleri verildi.

Benim Mahallem nedir?

Benim Mahallem projesi ile mahalle ölçeğinde yönetim birimi oluşturarak, karar süreçlerine halkın katılımının sağlanması ve kamusal alanın inşası amaçlanıyor. Mahalle muhtarının doğal başkanlığında kurulan Mahalle Meclisleri ile mahallenin ortak ihtiyaçlarını belirlemek, yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla işbirliği yapmak ve mahallelinin kamu yönetimlerinin karar süreçlerine katılımını sağlamak konularında çalışmalar yürütür. Unutulmaya yüz tutmuş mahallelik kültürünü ve demokrasi bilincini geliştirecek çalışmalar gerçekleştirecek projede mahallenin özeline yönelik sorunlara mahalle bazında çözümler üretmek de hedefleniyor.