ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediyesi’nce ücretsiz organize edilen Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, Tiyatro ve Satranç kursları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında söz konusu alanlarda bin 600’e yakın kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. Aldırmaz,“Hocalarımız, Türkiye’de bütün sanatçılara hocalık yapmış arkadaşlarımızdır. Aralarında çok önemli sanatçılar, bestekarlar, söz yazarları var. Bu hocalardan ders almak büyük bir ayrıcalıktır." dedi.
Bu arada Adana’ya gelen ünlü televizyoncu Rana Elik, Tarihi Kız Lisesi’nde, kursiyerlere “diksiyon” ve “etkili Konuşma” eğitimi verdi. “Diksiyon, Etkili Konuşma” adlı kitabı da yayınlanan spiker Rana Elik, diksiyon dersinin kendisiyle açılmasından onur duyduğunu kaydetti. Adanalılar’ı çok sevdiğini, her alanda başarılı bulduğunu ifade eden Elik, “Burası yazarından, çizerinden, tiyatrocusundan, televizyoncusundan, sinema yönetmeninden çok başarılı sanatçılar yetiştirmiş bir ilimiz. Konuşmak, iletişim kurmak çok önemli. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Evlatlarımızla, çocuğumuzla doğru iletişim kurabilirsek, çocuğumuzun hayattaki başarısına katkıda bulunuruz. Komşumuzla, eşimizle iletişim kurmanın başı doğru konuşmaktır.” diye konuştu.
Diksiyon eğitimiyle ilgili Adana’da çok potansiyel bulunduğunu kaydeden Rana Elik, kentte çok sayıda yerel televizyon ve gazetenin yayın yaptığını hatırlattı. Doğru konuşmak her zaman, her yerde gerektiğine işaret eden Elik, “İllaki televizyoncu olmak gerekmez. Bir bankacı, bir pazarlamacı için de geçerli. Doğru şeyi, yanlış anlatarak çözemezsiniz. Doğru kelimelerle, doğru iletişim kurarak hem etrafınıza rahatsızlık vermezsiniz, hem de hayatın her alanında başarılı olursunuz.” şeklinde konuştu.
CİHAN