Denizli'de Yüzyılın Dev Altyapı Projesi'ni başarıyla tamamlayıp, kentin büyük bir bölümünü Avrupa standartlarında bir alt yapıya kavuşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, alt yapıda dev bir hamleye daha başlıyor. Bir taraftan Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Mehmetçik ve Siteler Mahalleleri'nde başladığı dev alt yapı hamlesini hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’nin beklediği alt yapı atağını başlatacak projede son aşamaya geldi. 5 Haziran'da ikinci bölümü tamamlanacak ihalenin ardından İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’ndeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri inşaatı ve rehabilitasyonu işi başlatılacak. “Muratdede ve İlbade Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu" ve “Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu” olmak üzere iki ayrı bölümde yapılan ihale kapsamında, bağlantıları ile birlikte toplamda 108,3 kilometre içme suyu, 83,1 kilometre atıksu ve 19,4 kilometre yağmursuyu şebeke hattı yapılacak.

Büyük gün 5 Haziran'da


Muratdede ve İlbade Mahallesi'ni kapsayan dev alt yapı ihalesinin tamamlanarak sözleşmesinin dahi imzalandığı kaydedilirken, 5 Haziran'da ise "Akkonak ve Karaman Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri İnşaatı ve Rehabilitasyonu” ihaleye çıkacak. Söz konusu ihalenin de tamamlanmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 4 mahalleyi daha Avrupa standartlarında alt yapıya kavuşturacak alt yapı projesi başlatılacak. Bu kapsamda, Muratdede ve İlbade Mahallesi'nde bağlantıları ile birlikte 40,5 kilometre içme suyu, 33,6 kilometre kanalizasyon ve 9,8 kilometre yağmursuyu şebekesi imalatı yapılacak. Akkonak ve Karaman Mahallesi'nde ise bağlantıları ile birlikte 67,8 kilometre içme suyu, 49,5 kilometre kanalizasyon ve 9,6 kilometre yağmursuyu şebekesi döşenecek. Alt yapı çalışmasının tamamlanmasının ardından ise 4 mahallenin üst yapı çalışması başlayacak.

Hizmet destanları yazılmaya devam ediliyor


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde başlattığı dev alt yapı yatırımlarının Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade Mahalleleri ile devam edeceğini belirterek, Denizlililerin sağlıklı, rahat, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. "Biz verdiği sözleri unutanlardan değiliz" diyen Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Söz verdiğimiz gibi 4 mahallemizde daha alt yapı inşaatımıza başlayacağız. İçme suyu ve kanalizasyon sistemimizi değiştireceğiz. Bölgede yağmur suyu hatlarımızı da inşa edeceğiz. Daha sonra yapılacak üst yapı ile baştan aşağı kaldırımlar, sokaklar, caddeler yenilenecek. Delikliçınar'da ne varsa aynısı burada da olacak. Denizlimiz daha güzele gidecek." Denizli'nin her noktasında hizmet destanları yazmaya devam ettiklerini anlatan Başkan Zolan, "Biz hiçbir zaman gündelik iş yapmadık, hiçbir zaman göz boyamadık. Kalıcı işlerle, köklü işlerle uğraşarak vatandaşımızın talebini karşılamak için gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Yeter ki birlikteliğimiz olsun, istikrarımız sürsün, yeter ki kol kola girip işbirliği yapalım" diye konuştu.