Daha önce bir ya da daha fazla burun ameliyatı olmuş kişilerin istedikleri sonucu alamamış olmaları halinde ya da bir travma sonucu burun şeklinde ağır bozukluk oluşmuş kişilerde yapılan işleme burun revizyonu denilmektedir. Bu ameliyat ile kişinin burnunun istediği şekli alması ve oluşan travmanın izlerinin yok edilerek rahat nefes alması sağlanmaktadır. Burnu ile ilgili şikayetleri olan hastaların bu şikayetlerinin ortadan kaldırılması yapılan tedavi ile sağlanmaktadır.

Burnunuzun görüntüsünü beğenmediğiniz için yaptırdığınız ameliyatların başarılı olmaması durumunda, bunun düzeltilmesi için burun revizyonu yapılması gerekmektedir. Bunun için gideceğiniz uzman öncelikle sizinle karşılıklı bir görüşme yapacak ve şikayetlerinizi dinleyecektir. Ardından ameliyat sonrası olan beklentilerinizi de belirtmenizi isteyecektir. Şikayetleriniz dinlendikten sonra ise muayene gerçekleştirilir ve burunda olan sorunlar tespit edilir.

Burun Revizyonu Hangi Durumlarda Gerekli Olur?

Ameliyat olmuş bir bölgeye yeni bir müdahalenin yapılması oldukça dikkat isteyen bir durumdur. Bu nedenle hastanın gerçekten burun revizyonu yaptırmaya ihtiyacı olup olmadığı uzman doktor tarafından incelenir. Eğer burunda basıklık, şekil bozukluğu, burun ucunda düşme, domuzcuk burun, palyaço burun, mandala sıkışmış burun gibi sorunlar olduğunda bu ameliyatın yapılmasına karar verilir.

Kişinin nefes alma ile ilgili problemi olup olmadığı araştırılır ve bununla ilgili detaylı inceleme yapılır. Nefes alma problemi hastanın şikayetlerinin yanında ayrıca yapılan endoskopik muayene ile kontrol edilmektedir. Nefes alma sorunu olan hastalarda burun eti, geniz eti, sinüs problemleri, polip araştırması yapılmaktadır.

Burun Revizyonu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hastanın ihtiyaç duyması halinde burun revizyonu ameliyatı yapılması için bir önceki ameliyatın üzerinden en az 6 ay geçmiş olması gerekmektedir. Yapılacak olan ameliyat kapsamlı olacaksa bu sürenin 1 yıl olması tercih edilmektedir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık olarak 2 ile 4 saat arasında sürmesi beklenir. Ameliyat sonrasında ise hastanın rahat etmesi amacıyla yüzüne hipoterapi uygulanmaktadır.

Hastanın durumuna bağlı olarak aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilir ve tedavi evde devam eder. Ameliyattan bir hafta sonra hasta iş hayatına dönebilmektedir. Burnun tam şeklini alması ise 6 ay ile 1 yıl arasında olmaktadır.

Kaynak: https://esteaura.com/category/burun-estetigi/