Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin davetlisi olarak Denizli'ye gelen Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi temsilcileri Suna Acar ve Musa İpekten Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci'yi makamında ziyaret ederek Kent Konseyi çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular.
Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi temsilcilerinin Kent Konseyinin davetlisi olarak Denizli'ye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Geçtiğimiz aylarda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi temsilcilerimiz Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılmışlardı. Kent Konseyi çalışmalarınızdan bahsettiler. Kent Konseyi kültürünün oluşması, iş birliğinin devam etmesi ve fikir alışverişinde bulunmak adına Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi temsilcilerini misafir etmek üzere davette bulunduk. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.
Denizli Kent Konseyi'nin bu güne kadar çok önemli projelere imza attığını, deneyim ve tecrübelerini diğer kentlerin konseyleri ile paylaştıklarını dile getiren Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü: " Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi oldukça tecrübeli bir konsey haline geldi. Kadın, Engelliler, Gençlik ve Çocuk Meclisi olmak üzere 4 tane meclisi ve çalışma gurupları ile beraber aktif bir Kent Konseyimiz var. 2014 yılında 30 Mart tarihinde yapılan Genel seçimler sonrasında Büyükşehir olan Denizli'de Kent Konseyi'nin yükümlülüğü biraz daha arttı. Denizli'de Büyükşehir'e bağlı 19 tane ilçemiz var. Bu süreçte bizler ilçelerimizi ziyaret ederek Kent Konseyinin ilçelerde tanıtılması ve Kent Konseyi bilincinin ilçelerde de yaygınlaşması ve bu kültürün oluşması için çalışıyoruz. Ve tüm ilçelerimizde Kent Konseyi kurulması gibi bir hedef koyduk kendimize. Bu hedefimizi de merkezden anlatmak yerine Meclis Başkanlarımız ve Yürütme Kurulu üyelerimiz ile birlikte yaptığımız ilçe ziyaretleri ile halkımıza anlatıyoruz. Kent Konseyi kurulmamış olan ilçelerimizde teknik ve hukuki destekler yapmakla birlikte Kent Konseyi kurulmuş olan ilçelerimizde ise işbirliği çalışmalarını devam ettiriyoruz. Nihai hedefimiz 19 ilçemizde Kent Konseyinin kurulması ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi kapsamında entegre bir sistemi hayata geçirerek işbirliğini artırma düşüncesindeyiz."