HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için başlattığı Bursa ve Çanakkale gezisinin üçüncü kafilesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın katıldığı program ile uğurlandı.

Tek seferde 10 otobüsle birden düzenlenen kültür turunun, Türkiye'deki iller arasında Çanakkale'ye en kalabalık kafile ile yapılan gezinin Denizli'den olduğu belirtildi.15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan hareket eden otobüsleri gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Zolan, katılımcılara iyi yolculuklar diledi.

Başkan Osman Zolan, Çanakkale'nin bu vatanın bedelinin ödendiği yer olduğunu belirterek, "Çanakkale, Türklerin bağımsızlığı için nasıl destan yazdığını, vatana bayrağa inanca olan bağlığını tüm dünyaya gösterdiği yer. Dedelerimiz Çanakkale'de vatanı için canlarını vererek tarih yazmıştır. Bugün bu topraklar üzerinde bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız okunuyorsa bu dedelerimizin orada kanını ve canını vermesiyle mümkün olmuştur" dedi.

Bursa ve Çanakkale'ye haftada 800 kişi gidiyor

Çanakkale'nin ayrı bir manevi atmosferin yaşandığı yer olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Vatandaşlarımızın oradaki manevi atmosferi teneffüs etmelerini, orada yazılan destanı ve vatanın bedelinin nasıl ödendiğini görmelerini arzu ettik. Haftada iki defa 50-75 arası 800 vatandaşımızı 10 otobüsle Bursa ve Çanakkale'ye gönderiyoruz" diye konuştu.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızla çok güzel duygularla vedalaşıyoruz. Daha önce bu uygulamayı gençlerimizle yapmıştık. Her yıl 3 bin lise son sınıf öğrencimizi Çanakkale'ye göndermiştik. Gençlerimizi milli ve manevi değerlerle buluşturmuştuk. Bu sefer 50 yaş üstü vatandaşlarımızdan çok talep geldi, onları gönderiyoruz. İnşallah değişik zamanlarda değişik yaş guruplarıyla ilgili projelerimiz olacak."

"Gönüller de yapmamız gerekiyor"

Başkan Osman Zolan, "Bursa ve Çanakkale gezisi en çok mutlu olduğum proje. Mutlaka her Türk vatandaşının oraya gidip görmesi, bu vatanın karşılıksız olmadığını, bedelinin neyle ödendiğini görmesi gerekiyor. O güzel manevi havayı teneffüs etmemiz gerekiyor. Belediyeler tabi ki yol yapar, alt yapı, üst yapı yapar, binalar ve fiziki tüm yatırımları yapar ama gönüller de yapmamız gerekiyor. Çok güzel yatırımlar yapıyoruz ama sadece fiziki yatırımlarla bunları sağlamamız mümkün değil. Bu ayrı bir güzellik" dedi.

Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa gezisi 2 gün sürüyor.