BURSA (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yılın Kaliteli Okul/Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi olmak üzere iki kategoride düzenlediği kalite yarışmasında Bursa bir ikincilik bir de üçüncülük alarak büyük bir başarı elde etti.
    Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Bursa’yı temsil eden Nilüfer İş Okulu Türkiye ikincisi, Yılın Kaliteli Okul/Kurumu kategorisinde Nilüfer M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye üçüncüsü oldu.
Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 7.Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde ödüllerini alan Bursa ekibinin mutluluğunu paylaşanlar arasında Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da vardı. Bursaspor’a geçen yıl şampiyonluk, bu yıl da bir o kadar değerli 3.lük kazandıran başarılı teknik adam, Bursa’nın eğitimine verdiği destekle de tanınıyor.
    2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında İl Birincisi olarak Okul/Kurum kategorisinde 55, ekip kategorisinde 64 olmak üzere toplam 119 ödül başvuru raporu Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmiş ve Bakanlık Değerlendirici Ekibi tarafından değerlendirilmişti.
    Yapılan değerlendirme sonucu okul/kurum kategorisinde 19, ekip kategorisinde 20 okul/kurum saha ziyaretine kalmış ve bakanlığın eğitimde Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan ekiplerce 4 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında saha ziyaretleri gerçekleştirilmişti. CİHAN