BURDUR (CİHAN)- Türk Hava Kurumu Burdur Şubesi'ne tahsis eden 150 metrekarelik alanda model uçak pisti yapımına başlandı.    Serenler Otel altındaki pist alanında Burdur Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
    30 metre eninde, 50 metre uzunluğundaki piste tek motorlu uçakların da iniş yapabileceğini belirten Türk Hava Kurumu Burdur Şube Başkanı Uğur Aksoy, "Uçak pistimizde şu anda asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bu alana ilaçlama uçakları, yangın söndürme uçakları, hava ambulansları ve tek motorlu uçaklar da inebilecek." dedi. Burdur'da 90 kişilik bir model uçak ekibi olduğunu belirten Aksoy, amaçlarının gençliği havacılığa özendirmek olduğunu, pist için Başkan Akkaya’ya teşekkür ettiğini bildirdi.
        Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Uğur Aksoy'un talebi üzerine Serenler Oteli'nin alt kısmındaki alanı model uçak pisti yapılmak üzere tahsis ettiklerini belirtti. Akkaya, "Görüyorum ki ilimizde bu işe meraklı genç bir hayli fazla. Biz de onlara yardımcı olabilmek adına bu alanı tahsis ettik. Gençlerimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
CİHAN