Çiçekler, özel günlerde hediye olarak tercih edebileceğiniz alternatiflerin başında geliyor. Ancak hediye veya çiçek gönderiminde pek çok insanın karşılaştığı bazı sorunlar mevcut. Özellikle çiçek göndereceğiniz kişinin zevklerini bilmiyorsanız çiçek seçimi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çiçek seçimi yaparken karşınızdaki kişinin karakteri kadar çiçek gönderim amacınız da önemlidir. Doğum günü çiçeği, özür dilerim çiçeği, sevgililer günü çiçeği gibi özel günler için birbirinden farklı çiçek alternatifleri mevcut. Çiçek seçerken dikkat edebileceğiniz bir diğer kriter ise çiçek göndereceğiniz kişinin burcudur. Burçlar karakterlerden izler taşırlar. Çiçek siparişi verirken gönderim yapacağınız kişinin burcuna uygun bir çiçek gönderebilir; İstanbul, İzmir veya Ankara çiçek siparişi ile Türkiye’deki tüm sevdikleriniz için çiçek siparişi verebilirsiniz.

Koç

Koç burçları güçlü karakterleri ile tanınırlar. Bu yüzden koç burçları için çiçek siparişi verecekseniz mavi ve mor gibi güçlü tonları tercih edebilirsiniz. Sümbül, gerbera, menekşe gibi çiçekler özellikle koç burcu kadını için uygun olacaktır. Koç burcu erkekleri içinse daha uzun ömürlü çiçekler tercih edebilir, aradığınız tüm çiçekleri Taze Çiçek’te bulabilirsiniz.

Boğa

Boğa burçlarına çiçek gönderirken cıvıl cıvıl, canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle kırmızı tonlarındaki çiçeklerin boğalar için ayrı bir çekiciliği olacaktır. Kırmızı gül ve laleler boğa burcu sevdikleriniz için tercih edebileceğiniz çiçek türlerindendir.

İkizler

Duygusal yönden güçlü ancak bir o kadar da anlaşılmaz olan ikizler burcu için en uygun seçenek birbirinden güzel güller olacaktır. Herkes gülleri sever ancak ikizler burcu bir başka sever. İkizler burcu sevgiliniz veya dostlarınız için Taze Çiçek ile gül siparişi verebilir, sevdiklerinize gül göndererek onlara sürpriz yapabilirsiniz.

Yengeç

Yengeç burçları samimi ve sempatik tavırlarıyla ön plana çıkarlar. Su grubuna dahil olan yengeç burçları için romantik ve sakin çiçekler tercih edebilirsiniz. Mis kokulu lilyumlar ve akdeniz laleleri yengeç burcu sevdikleriniz için uygun alternatifler arasında olacaktır.

Aslan

Aslan burçlarının gösteriş ve ihtişamını en fazla yansıtan çiçek şüphesiz orkidelerdir. Özellikle beyaz orkideleri tercih ederek aslan burcu sevdiklerinize özel günlerde sürpriz yapabilirsiniz.

Başak

Başak burçları çalışkan ve detaycı yapıları ile dikkat çekerler. Başak burçları için teraryum gibi özenli bakım gerektiren çiçek türlerini tercih edebilir, özel günlerde başak burcu dostlarınızı teraryumlar ile mutlu edebilirsiniz.

Terazi

Terazi burçları enerjileri ve sarsılmaz adalet duyguları ile tanınırlar. Terazi burcu sevdikleriniz için tek renk çiçekleri tercih edebilir; dalya, gül ve menekşe gibi çiçekler ile terazi burcu sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Akrep

Hayatını dolu dolu ve tutkulu yaşamayı seven akrep burçları için en uygun çiçek dağ çiçeği olacaktır. Doğa ile iç içe olmayı seven akrep burçları onlara gönderdiğiniz her çiçekten ayrı keyif duyacak, doğanın içerisinde her türlü hediye onları mutlu etmek için yeterli olacaktır.

Yay

Zarif ve narin kişilikleri ile ön plana çıkan yay burçları kendileri gibi narin çiçeklerden hoşlanırlar. Papatya, lilyum, leylak gibi zarif çiçekleri yay burcu sevdiklerinize göndererek özel günlerde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Oğlak

Kamelya ve amaril çiçeği oğlak burcunun azmini en iyi şekilde anlatacak çiçeklerdendir. Oğlak burcu sevdiklerinize kamelya ve amaril gibi kendileri ile özdeşleşen güçlü çiçekler göndererek onlara anlamlı birer hediye verebilirsiniz.

Kova

Soğuk kış aylarının kırılması ile doğan kova burçları için en doğru çiçek kardelendir. Sabrın ve fedakarlığın sembolü olarak da bilinen kardelenler karşınızdaki kişiye “sen özelsin” mesajı vermeniz için yeterlidir.

Balık

Duygusal, sevecen ve nazik balık burçlarına göndereceğiniz her türlü çiçek onları mutluluktan ağlatmak için yeterli olacaktır. Balık burçları için papatya, nergis, lilyum gibi naif çiçekler tercih edebilir, balık burcu sevdiklerinize çiçek göndererek onları mutlu edebilirsiniz.