Sosyal hayatta yaşamlarını zorluklarla devam ettirmeye çalışan engelliler için zaman zaman yapılan yeniliklere Denizli'de bir yenisi daha eklendi. Denizli'de Gazi Bulvarı üzerindeki Cumhuriyet parkı önüne konumlandırılan 'engelli otobüs durağı', engellileri önce sevindirdi, sonra üzdü. 

Sadece üzerinde engelli durağı yazan levhanın bulunduğu direkten ibaret olan durakta görme engelliler için bir belirti olmadığını söyleyen görme engelli İbrahim Kokucu, "Biz bu durağın yerini çarptığımızda mı bileceğiz. En azından sarı bant uygulaması olsa biz de durağı rahatlıkla bulabilirdik. Engelliler için bir hizmet yapılıyorsa bütün engellilere uygun biçimde yapılmalı. Zaten zor bulduğumuz durakta otobüs beklerken oturabileceğimiz oturak dahi bulunmuyor. Bu tip hizmetlerde engellilerden de görüş alınsa daha iyi olacağını düşünüyoruz." dedi. 

Engelli otobüs durağının görme engelliye engel olduğunu belirten Kokucu, "Herkes engelli olmadığına göre, biz burada diğer vatandaşlardan soyutlanmış bir şekilde tek başımıza beklerden gelen otobüsün kaç numara olduğunu bilmemiz mümkün değil, bu otobüs şoförü için de geçerli, her otobüsün durup, 'kaç numarayı bekliyorsun' dediğinde bizim işimiz görülebilir bu da mümkün değil, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde hangi numaralı otobüsün ne zaman nerde bulunacağını, saat kaçta hareket edeceğini GPS üzerinden bildiren uygulamalar var. Bu uygulamaların bir an önce Denizli'de de hayata geçirilmesini istiyoruz. Yetkililerden durak konusunda duyarlılık bekliyoruz." dedi. 

Belediye otobüslerinin bile selam vermediği durağın ortopedik engellilere yönelik olmadığını belirten ortopedik engelli Mustafa Ali İğdir, "Engelliler için yapılan otobüs durağı, ayakta durmakta zorlanan biz ortopedik engelliler için yapılmamış. Durak sadece bir direk ve levhadan ibaret. En azından diğer duraklar gibi oturaklı yapılsaydı daha iyi olurdu." dedi. 



Görme ve ortopedik engelliler, engelliye hizmet olarak yapılan bu durağın ne zaman Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin engelliye verdiği öneme yakışır hale getirileceğini merak ediyor.