Emniyet Müdürü Bulut, Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantısı’ndaydı
Denizli Ticaret Odası Meclis üyelerine hitap eden Emniyet Müdürü Zeki Bulut, yurtdışı bağlantılı hackerların, bazı firmaların veya şirketlerin ana server (sunucu) bilgisayarlarının güvenlik açıklarından faydalanarak erişim sağladıklarını belirterek, “Erişim sonrasında maalesef firma veya kişilerin muhasebe kayıtları gibi önemli verileri ele geçirilmekte veya şifrelenmektedir. İlgili kayıtların geri verilmesi karşılığında da yurt dışında bulunan bankalar aracılığıyla para gönderilmesi talep edilmektedir. Bu nedenle bilgisayarlarda bulunan muhasebe ve diğer kayıtların günlük olarak yedeklemelerinin yapılması çok önemlidir. Ayrıca kaliteli lisanslı anti-virüs programlarının kullanılması ve sürekli güncel tutulması, uzaktan erişime açık olan bilgisayarlar ile ilgili güvenlik önlemlerinin arttırılması, serverda çalışan sistemlerin lisanslı ve güncel tutulması, güvenlik duvarının kullanılması ve internet hizmeti veren şirketlerin güvenli internet paketlerinin kullanılması gibi güvenlik önlemlerinin alınması mağduriyetlerin yaşanmasına engel olacaktır.” dedi.
Ülke sıralamasına göre Denizli’de suç oranın düşük olduğunu vurgulayan Müdür Bulut, “Suç oranlarımız düşük olmasına rağmen vatandaşlarımız, ilimizde trafik, hırsızlık ve uyuşturucu olaylarının çözülmesini beklemektedir. Dolayısıyla Denizli’de bu üç önemli konunun çözüme kavuşturulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.
Sosyal sorumlulukları gereği çocuklara yönelik çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini de anlatan Bulut, “Bizler, geçtiğimiz günlerde Denizli’de yaşayıp da Pamukkale’yi hiç görmeyen çocuklarımıza burayı görmelerini sağladık. Hayatında hiç sinemaya gitmeyen çocuklarımızı sinema ile tanıştırdık. Ayrıca İstanbul gezisi düzenleyerek, şehir ve boğaz turu gerçekleştirdik. Sosyal sorumluluğumuz dolayısıyla bu tür aktivitelerimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Emniyet Müdürü Zeki Bulut’u, çalışmalarından ve Denizli Ticaret Odası Meclisi’ni bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederek, Denizli adına atılacak adımlarda birlik ve beraberlik içinde olabileceklerini dile getirdiler.