Denizli Buldan ilçe merkezi tarihi günlerinden birini daha yaşadı. DSİ tarafından hayata geçirilecek toplam değeri 87 milyon lira olan 4 adet tesisin temeli düzenlenen tören ile atıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buldan Kaymakanı Hacı Uzkuç, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Milletvekili adayları, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, ilçe teşkilat mensupları, Buldanlılar ve çok sayıda davetlilerin huzurunda gerçekleşen törende temeli protokol üyeleri ile birlikte çocuklar attı.

87 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan DSİ BölgeMüdürü Murat Alp, Buldan’da hayata geçecek 4 tesisin toplam değerinin 87 milyon lira olduğunu ifade etti. Alp, “4 tesis hayırlara vesile olsun” dedi.
Alp, konuşmasında, “Büyük Menderes Cin Deresi projesiyle Pamukkale Sulama Sahasında 55.570 dekar Çürüksu solsay sulama sahasında 49.990 dekar olmak üzere toplam 105.560 dekar araziye cazibeli olarak sulama suyu sağlayan Yenicekent iletim kanalına su verme işlemi 26 Mayıs 2015 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından törenle yapılmış, ve yarım asırlık bir rüya gerçekleşmiştir. Bu projenin 2. ayağı olan ve Yenicekent iletim kanalın dan alınacak 2,85 metreküp saniye su ile de Buldan sulaması gerçekleştirilecektir. Proje uygulaması sırasında muhtelif çap ve basınç sınıflarında toplam 126.527 metre sulama boru hattı boru hatlarına ait sanat yapıları ile 3 adet pompa istasyonu pompacılara ait ceri boru hatları basma havuzu tesisleri ve 306 metre uzunluğunda tünel inşaa edilecek. Projenin 3. ayağı olan 12.510 dekar araziye sulama suyu sağlayacak Sarayköy Karakıran sulamasınında bu yıl içerisinde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

HER YIL 5-10 MİLYON LİRA ÇİFTÇİNİN CEBİNDE KALACAK

DSİ BölgeMüdürü Murat Alp’in ardından söz alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Orman ve Su İşleri Bakanımızın selam ve sevgileri var. Tesislerin buraya kazandırılmasında kendilerinin çok büyük emeği söz konusudur. Cindere barajında 12 kilometre tünel ile pamukkale ovasına su gelecek. Her yıl 5-10 milyon lira çiftçinin cebinde kalacak. Denizli’de sulanmayan birdönün toprak kalmayacak dedik. Veysel Eroğlu bakanımız ile birlikte alanda çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu sevgi olmasa bu tüneller açılmazdı. Bu hizmetler yapılmazdı. Ülkemiz, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine doğru koşarak devam ediyor. Dünyanın en büyük havaalanı yapılıyor. Marmara denizinin üstüne dünyanın en büyük köprüsünü yapıyoruz. Türkiye enerjide dışa bağımlılığı bitirecek iki tane nükleer santral yapıyor” dedi.



BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR

Türkiye bir zamanlar toplanan 100 liranın 86 lirasını faize öderken, bugün 13 lira veriyor. Biz buna da çok diyoruz. Türkiye artık ayaklarının üzerinde duruyor. Türkiye İMF tarafından yönetilmiyor. Türkiye Dünya Bankası tarafından gönderilen Ekonomi Bakanları tarafından yönetilmiyor. İşte bunlar birilerini rahatsız ediyor. Onun için kardeş kavgasını çıkarmak için yapıyorlar. Sivası ve Maraş katliamları tezkere alan 40 tane mehmetçimizin şehit edilmesi, hep bunlar birlik ve beraberliğimizi bozmak adına yapılıyor.  Türkiye’nin yüreğinde, Ankara’da hain eller yine devredeydi. Terörün her şeklini lanetliyoruz. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Terörün kökü kazanana kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.