Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza ÖZTÜRK 19 Aralık’ta düzenlenecek olan yarışma ile ilgili kayıt tarihlerinin 1 Aralık tarihine kadar süreceğini belirterek, “Tüm liseli kardeşlerimiz yarışmaya katılabilir. Yarışmaya www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabilirler. 
Sınava başvuran öğrencilerimiz İbrahim CÜCÜK´ün Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz adlı kitabından sınava tabi tutulacaklardır. İsteyenler kitapları dernek binamızdan temin edebilirler” dedi. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye hediyeler verileceğini de belirten ÖZTÜRK, “Düzenlenecek olan yarışmada birinci olan öğrencimize Dizüstü Bilgisayar, ikinciye Akıllı Telefon, üçüncüye Tablet, dördüncüye Bisiklet ödül verilecek. Beşinci Çeyrek altın, ve diğer derecelere sürpriz hediyeler bekliyor.
Ayrıca Türkiye geneli, genel merkezimizin de hediyeleri olacak. Genel merkezimizin hediyeleri ise birinci 10 tam altın, ikinci 7 tam altın, üçüncü 5 tam altın, dördüncü 4 tam altın, beşinci 3 tam altın,  Bu yarışmanın en güzel hediyesi Kutlu Nebi´nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır” dedi. 
‘Cinnet sınırlarında yaşayan bir toplumun tek çıkış yolu Efendimiz (S.A.V) in örnekliğidir” diyen ÖZTÜRK, “Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, Efendimiz (S.A.V) in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır” dedi.