Vatandaşların arasında yayılan dedikodular nedeniyle il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanırken E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Kart, resmi kurumlardan açıklanmayan söylemlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kart, vatandaşlar arasında yayılan söylemler üzerine nüfus müdürlüklerine akın etmemesi gerektiğini, "2017 yılbaşı itibari ile yeni çipli kimliğe geçildiği bu süreçte, yıl sonu ortalama 15 milyon kişinin kimlik dağıtımı tamamlanacak, geriye kalan 65 milyon kişinin tamamına bu dağıtımın yapılması, şu anda fiziki alt yapı ile 2023 yılına kadar uzayacaktır. Ancak 90 TL vergi alınacağı, 2017 yılı sonunda kimlik dağıtımının biteceği gibi dedikoduların yayılması ile vatandaşlarımız son günlerde nüfus müdürlüklerine akın etmektedir. Yeni kimliğe geçişte normal kimlik ücreti haricinde herhangi bir ücret ve vergi alınmayacaktır. Kimliğini bu yıl sonuna kadar değiştirmeyene ceza verileceği gibi bir bilgi yalandır" diye konuştu.

Çipli kimliğin dağıtımının 2023 yılını bulacağı kaydeden Kart, sözlerine şöyle devam etti: "Nüfus müdürlüklerinde çalışanlar bu aşırı yoğunluğa rağmen, işini özveri ile görev yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız, resmi kaynaklardan açıklanacak bilgilere itibar etsinler.

Kart son olarakta, Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlarımız Alo 199 ve internette, e-kimlik sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alacaklardır." dedi.