TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin On binlerce Denizlili, 15 Mayıs Şehitler Meydanı’nı tıklım tıklım doldurarak tek ses tek yürek oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'de gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitleri Anma Mitingi'ne katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: “Bu millet bir destan yazdı”
 
İstanbul Yenikapı başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde birlik ve beraberlik anlamında muhteşem bir görüntü olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “AK Partilisi orada, CHP'lisi orada, MHP'lisi orada, Türk'ü orada, Türkmen'i orada, Alevi'si orada, Kürt'ü orada, Sünni'si orada, Arap'ı da Çerkez'i de, tüm Türkiye 79 milyonun özetiyle orada. Bu millet 15 Temmuz gecesi bir destan yazdı. Bir Çanakkale destanı gibi, bir Dumlupınar destanı gibi, Allahuekber Dağları'ndaki destan gibi, Medine'deki Fahrettin Paşa'nın destanı gibi bu millet bir destan daha yazdı. Bu milletin yazdığı destan bu sefer birlik ve beraberlik destanıydı. Bu milletin dünya demokrasi tarihine yazdığı bir destan vardı. Bu milletin yazdığı bir milli demokrasi devrimiydi. Bundan sonra gelecek yüzyıllar boyunca 15 Temmuz, Şehitler ve Demokrasi Günü olarak anılacaktır. 15 Temmuz ilelebet tarih boyunca bu milletin destanı olarak anılacaktır" dedi.
 
“Bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti”
 
Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millet ne zaman ki yola çıkmaya kalktı, ne zaman ki başı dik önü açık olarak yola çıkmaya kalktı, bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti. Bundan emin olun bitti. Bu birlik ve beraberliğimizle, bu kardeşliğimizle, bundan sonra işimiz gücümüz millete hizmet etmek bizim. Milletimizle beraber Allah'ın izniyle hedef 2023, hedef 2053, hedef 2071. Ecdat öyle diyor Moğolistan'da, ata yurdumuzda, o Göktürk Kitabelerinde yazdığı gibi. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni hiç kimse bozamayacak' diyor ecdadımız." Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanlar için dualar edildi.