HABERDENİZLİ.COM/AA-DENİZLİ

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesince düzenlenen "Annem Futbol Oynuyor" organizasyonunda, öğrenci anneleriyle kadın öğretmenlerden oluşan takımlar karşılaştı.

Bereketler Mahallesi'ndeki bir halı sahada düzenlenen etkinlikte tribündeki eşler ve öğrenciler, maç boyunca tezahürat yaparak takımlara destek verdi.

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu organizasyonu, kadına şiddetin önlemesine dikkati çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fil, "Bu seneki sloganımız 'Kadına saygı, insana saygı.' Bunun için bütün erkekler olarak, bizi dünyaya getiren, kadınların arkasında olduğumuzu düşünmemiz lazım. Onlara gereken saygıyı göstermemiz gerekiyor. Geçen yıl özellikle kadına olan şiddet neticesinde bir sürü kadınımız vefat etti. Bunun önüne geçmek için farkındalık oluşturacağız. El birliğiyle kadına şiddete son vereceğiz." diye konuştu.

Kadınlardan Nebahat Bozbel Armutcuk da okul aile birliği üyesi olarak takımda yer aldığını belirterek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız sadece kadınlara saygı duyulsun, değer verilsin. Kadınların da istedikleri zaman bazı işlerde başarılı olabileceğini göstermek istedik. Şehitlerimiz var, onlar için ailelerine, ülkemize sabırlar diliyorum. Askerlerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi minnettar olduğumuzu ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şule Karaağaç da ilk defa bu tür bir etkinliğe katıldığını belirterek, "Erkeklerin katıldığı bütün etkinliklerde biz kadınlar da varız. Kadına şiddete hayır. Şehitlerimizi de buradan saygıyla anıyorum." dedi.

Maçın normal süresinde berabere bitmesi üzerine maçın galibi, penaltı atışları sonucunda belirlendi.

Organizasyona katılan kadınlara çeşitli hediyeler verildi.