Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Down Sendromu Derneği'nin düzenlediği "Down Sendromu Dostluk Dayanışma ve Farkındalık Günü"ne katılarak destek verdi. Başkan Zolan, Denizli Down Sendromu Derneği'nin istediği, çocukların üretime katılıp çalışabileceği bir kafe yapacakları müjdesini verdi. 

Denizli Down Sendromu Derneği, Delikliçınar Meydanı'nda "Down Sendromu Dostluk Dayanışma ve Farkındalık Günü" düzenledi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, dernek üyeleri ile aileleri ve vatandaşlar katıldı. Dernek Başkanı Çakmak, buradaki konuşmasına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a kendilerine her zaman verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek başladı. Derneğin kuruluş amacını anlatan Çakmak, "Derneğimiz down sendromlu çocukların yaşamlarını kendi başlarına sürdürebilmeleri kapsamında ailelerimize ve çocuklarımıza yönelik eğitici ve destekleyici faaliyetleri yapmak için 10 gönüllü ile birlikte kurulmuştur" dedi. Down sendromlu çocuğu olan ailelerin en büyük düşmanının bilgi eksikliği olduğuna dikkati çeken Çakmak, "Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır" diye konuştu.

"Bu çocuklar bizim"

Başkan Zolan ise, derneğin atmış olduğu bu adıma destek verebilmek için etkinliğe katıldıklarını ifade etti. Derneğin farkındalık yaratabilmek adına bir yılı aşkın süredir yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Zolan, "Çocuklarımızı her gördüğümde, o gülen yüzleriyle, sevgiyle birbirine ve bizlere sarılmaları bize ayrı bir enerji veriyor. Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar tüm engellilerimize destek olma konusunda, o insanlarımızın önündeki engelleri kaldırma konusunda gayret sarf ediyoruz ve buna devam edeceğiz" dedi. Yakın bir tarihte down sendromlu çocukların buluşabileceği, üretim yapıp, çalışabileceği bir kafe yapma müjdesi veren Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İnşallah Denizlimize, derneğimizin ve çocuklarımızın arzu ettiği kafeyi yapacağız. Çünkü bu çocuklar bizim, hepimizin. İnşallah el ele vereceğiz, kol kola gireceğiz, hep birlikte önümüzdeki engelleri kaldırmak, o güzelliği o mutluluğu yaşamak için çırpınacağız." Konuşmaların ardından etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile sona erdi.