Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya çalışanları 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü için farklı bir etkinlik hazırladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya'da düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Coşku içerisinde geçen etkinlikte Down Kafeterya çalışanları, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Çamlık Özel Eğitim Merkezi öğrencileri mehter takımı, halk oyunları, vokal ve dans gösterileri sundu. İzleyicilerin ayakta alkışladığı kutlama programında down sendromlu çocuklar gönüllerince eğlendi. 


"Down Kafe'nin açılışı bugündür"

Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Başkan Zolan, Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya'yı yaklaşık bir yıl önce hizmete aldıklarını belirterek, "Açılışını bile yapmaya vaktimiz olmadı. Bence Down Kafe'nin açılışı bugündür. Bu tesis meyvelerini vermiştir" dedi. Gençlere fırsat verildiğinde ortaya ne çıktığını hep berber izlediklerini anlatan Başkan Zolan, "Onlarla gurur duydum. Öğretmenleriyle, ömrünü onlara vakfeden anne ve babalarıyla gurur duydum" diye konuştu. Başkan Zolan, "Kardeşlerimize, arkadaşlarımıza sımsıkı sahip çıkacağız, geleceğe doğru hep beraber koşacağız. İnşallah sadece down sendromlularımıza değil diğer engelli kardeşlerimize de destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
"Kardeşlerimize hep beraber sahip çıkalım"

Türkiye'de son 14-15 yıldır engellerin kaldırılması noktasında olağanüstü gayret olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bundan sonra daha da iyiye doğru gideceğiz. Ben bu vesile ile sizlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu Hanımefendinin de selamını sunuyorum. Bakanımız her zaman yanımızda, engellilerimizin yanında, insanımızın yanında. Her türlü sosyal politikalarla ilgili ülkemizin daha iyiye gitmesi noktasında gayret gösteriliyor. Biz de aynı şekilde yürüyeceğiz." Engellilerle ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin de olağanüstü gayret sarf ettiğine değinen Başkan Zolan, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sadece bugün değil 365 gün bu kardeşlerimize hep beraber sahip çıkalım" dedi. 


Sertifikalar Başkan Zolan'dan

Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi'nde açılan mesleki eğitim kurslarını başarıyla bitiren öğrencilere sertifikalarını verdi. Etkinlikte down sendromlu öğrencilerin hazırladığı el işi sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen Başkan Zolan ve beraberindekiler Down Kafeterya'da bir süre çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. 


Down Kafeterya geçen yıl hizmete girdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında down sendromlu gençlerin çalıştığı Down Kafeterya hizmete açılmıştı. Türkiye'ye örnek olan projede özel çocukların toplumsal yaşantıya katılımlarını sağlamak hedeflenirken, proje büyük yankı uyandırmıştı.