HABERDENİZLİ.COM

Ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünya da ise üçüncü olan Türkiye'de bu durumdan ders alınacakken hala akılalmaz yöntemler uygulanmaya devam ediyor.

Traji komik olaylara da sahne olan bu durum hala insanlarımızın iş güvenliği konusunda gereken önemi göstermediğini gösteriyor. Bu konudaki son gelişme ise Denizli'nin Buldan İlçesinde meydana geldi.

Buldan'da gazetecilik yapan Özcan Durusoy’un objektifine takılan görüntüde bir evin elektrik hattını yenilemek isteyen elektrikçilerden çalışan merdivenin üzerinde çalışırken usta da herhangi bir kazanın olmaması için merdiveni tutuyor. Fakat merdiveni tutan ustanın iki duvar arasına konulan tahtanın üzerinde olması. Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı olayda usta ile çırak, hayata pamuk ipliği ile bağlı. Durusoy, ‘Bazı meslekler işte böyle canbazlık ister’ sosyal medya hesabında yayınladı.

Oldukça çok beğeni alan fotoğrafta yer alan usta ile çırağın kim olduğu ise bilinmiyor. İş güvenliğinin adeta unutulduğu çalışma ortamında kazanın olmaması ‘ne gerek var bu önlemlere’ diyenleri haklı çıkarıyor gibi görünüyor ama ülkemizde her yıl 2 binden fazla işçi hiç tahmin bile edilemeyen iş kazaları yüzünden hayatını kaybediyor.