Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevidir. Halkımızın haber alma hakkının teminatıdır.Gazetecinin görevi devletin çıkarlarını korumak değildir.
Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ndeki, ;”gazeteci basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Bu amaçla her türlü sansür ve otosansürle mücadele etmeli, halkı da bu yönde bilgilendirmelidir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğu, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere, öteki tüm sorumluluklardan önce gelir’” şeklinde ifade edilmektedir.
Sayın Can Dündar ve Erdem Gül bu ilkelerle hareket etmişler ve basın özgürlüğü çerçevesinde haber yapmışlardır.
Verilen tutuklama kararı TC Anayasası, 5187 Sayılı Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Avrupa Birliği İnsan Hakları Sözleşmesi, mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırılık oluşturmaktadır.
Sadece habercilik yapan gazetecilerin cezalandırılarak tutuklanması, demokratik hukuk devleti anlayışına aykırıdır.
Son dönemlerde hukukun ülkemizdeki geldiği duruma ve antidemokratik uygulamalara izin vermesine ve birileri tarafından demoklesin kılıcı gibi kullanılmasına ve bu uygulamaların meslektaşımız kabul ettiğimiz savcı ve yargıçlar tarafından gerçekleştirilmesine daha da üzülmekteyiz.
Bu durum ülkemizde hukukun geldiği son çaresizlik değilse, özgürlükler alanında vardığımız son karanlık evredir.
Denizli Barosu olarak ,verilen kararı içimize sindiremiyor ve hukukçu kimliğimizle bağdaştıramıyoruz.
Bu karar, halkımızın haber alma özgürlüğüne indirilen bir darbe niteliğindedir.Belki bundan daha da önemlisi, gelecekte böyle haberlerin yapılmasına engel olabilecek korkunun yaratılmış olmasıdır.
Karar ,bu haliyle ülkemizdeki basın özgürlüğüne indirilen bir darbe ve kara bir lekedir.
Karar,  ülkemizde hukukun açmaz içinde bulunduğunun ve yargıya  müdahalenin ne düzeye geldiğinin somut bir göstergesidir.
64. Hükümet reform hükümeti olarak kamuoyuna sunulmuştur. Mevcut İktidara basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri kaldırıp, gazetecileri tutuklanmadan mesleklerini yapabilir hale getirecek reformlara başlamayı öneriyoruz.
Denizli Barosu olarak Basın Özgürlüğüne yapılan her türlü müdahaleye karşı olduğumuzu,bu tür müdahalelerin engellenmesi ile ilgili hukuk çerçevesinde her türlü mücadeleye katkı koyacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.