Metabolizmanızı hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkiye sahip olan bitki çayları kilo vermeye yardımcı oluyor. Diyet ve egzersizlere ek olarak her gün tüketeceğiniz bitki çayları ile daha kolay forma girebilirsiniz.

1. Yeşil çay: Yağ yakımına yardımcı olan yeşil çay, diyet listelerinin vazgeçilmezi. Yapısındaki kafein sayesinde aynı zamanda doğal bir enerji içeceği olarak da bilinen yeşil çay halsizlik hissini azaltmaya yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan antioksidan özellikli maddeler, yağların daha kolay parçalanması ve sindirilmesini sağlıyor. Açlık hissini de azalttığı bilinen yeşil çay diyet ve egzersizlere ek olarak her gün düzenli olarak tüketildiğinde kilo verme sürecini hızlandırıcı etkiye sahip.

2. Beyaz çay: Beyaz çay, içeriğinde bulunan katesin ve kafein maddeleri sayesinde yağ yakımını sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunan beyaz çay, düzenli tüketildiğinde zayıflama sürecinde büyük bir destekçi. Aynı zamanda kilo kontrolü sağlamanıza da yardımcı.

3. Maydanoz çayı: İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttan ödemin atılmasını sağlayan bu çay, tartıda moralinizi bozacak sonuçlardan sizi uzaklaştıracak. Maydanoz çayını taze maydanoz yapraklarından yaparsanız lezzetini daha da artırırsınız.

4. Kuş otu çayı: İdrar söktürücü özelliği ve metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan kuş otu çayı, düzenli tüketildiğinde kilo vermenize yardımcı olur. Yemeklerden önce tüketildiğinde daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

5. Zencefil çayı: Kan şekerini ayarlayarak tokluk hissinin artmasında etkili olan zencefil çayı iştahı azaltıcı özelliği sayesinde, diyetle mücadelenizde yükünüzü bir hayli hafifletecek.

6. Mate çayı: Mate çayı, dünya genelinde zayıflamak için kullanılan oldukça yaygın bir bitki çayı. Metabolizmayı hızlandıran ve aynı zamanda kabızlığı önleyen mate çayı, zayıflamaya yardımcı çaylardan. Vücutta yağların depolanmasını engelleyen ve yağ yakımı sağlayan mate çayı "zayıflama çayı" olarak da biliniyor. Her gün düzenli tükettiğinizde etkisini kısa süre içinde görebilirsiniz.

7. Oolong Çayı: Sindirimi kolaylaştırıcı etkisinin yanı sıra metabolizmanızı hızlandıran bu çay kısa sürede forma girmenizi sağlıyor. Oolong çayı vücudunuzu toksinlerden uzaklaştırıp cildinizin güzelleşmesine de yardımcı oluyor.