Denizli’nin Pamukkale’den sonra ikinci ‘Beyaz Cenneti’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bozdağ Kayak Merkezi’ndeki çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Bu kış sezonunda kayak yapılması planlanan merkez ile ilgili kurumlar, Vali Abdülkadir Demir’in başkanlığında toplandı. Toplantıda alt ve üstyapı çalışmaları konuşulurken Vali Demir, Bozdağ Kayak Merkezi Mekanik Tesisleri ihalesinin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını ve işi alan firmanın kısa sürede yapım işine başlayacağını dile getirdi.

Denizli’de bir hayal daha gerçekleşiyor. 7’den 70’e yerli ve yabancı birçok kişinin yüzyıllardır ilgisini çeken ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Denizli’nin ‘Beyaz Cenneti’ Pamukkale’nin ardından, yılın oniki ayı turizm hedefiyle çıkılan yolda Bozdağ Kayak Merkezi de kış turizminde herkesi ağırlamak için gün sayıyor. Ege Bölgesinin en önemli kayak merkezinin yapımı konusunda titizlikle çalışmaların yürütüldüğü Bozdağ Kayak Merkezi bu kış sezonunda ilk kez kayak yapmak için halkın hizmetine sunulacak.

Merkeze gelecek olan misafirlerin güvenli bir şekilde kayak yapabilmeleri, günlük ihtiyaçlarını giderebilmeleri, ulaşım ve konaklama imkanının sağlanabilmesi için ilgili kurumlar çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Vali Abdüldakir Demir, Bozdağ Kayak Merkezindeki son çalışmaları incelemek için Valilik toplantı salonunda ilgili kurum müdürleri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Vali Demir’in yanı sıra, Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, AYDEM İl Müdürü İsmail. Topkara ve Türk Telekom Müdür Vekili Sani Pektaş katıldı.

Bozdağ Kayak Merkezinde gelinen son durumun değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir, geçtiğimiz hafta Cuma günü merkezin ‘Mekanik Tesis’ ihalesinin yapıldığını işi alan firmanın kısa sürede yapım işine başlayacağını söyledi. İlgili kurum müdürlerine gerekli altyapı ve üstyapı işleri, haberleşme, enerji ile ihtiyaç duyulan diğer görevlerin aksatılmadan yapılması talimatını veren Vali Demir, çalışmaların en kısa sürede bitirilerek bu kış sezonunda merkezde kayak yapılabilir duruma getirilmesi talimatını verdi.

Toplantıda alınan bazı kararlar şu şekilde; AYDEM A.Ş. tarafından enerji ve trafo hatlarının yapılarak merkezin enerji ihtiyacının karşılanması sağlanacak. Türk Telekom A.Ş.’ce, iletişimin sağlanabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli çalışmaları yapacak ve diğer operatörlerden baz istasyonları kurmalarını talep edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce kar kalınlığını ölçmek için hava istasyonu kurulacak. Üniversite tarafından Jeolojik ve Jeoteknik etüt raporu yapım işi Ekim ayında tamamlanacak. İl Özel İdaresince içme suyu hattı döşenip, bin m3 içme suyu deposu yapılacak. Bozdağ Kayak Merkezine çıkan yollar şarampol su tahliyesi için büz döşenmesi tamamlanacak. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerekli araç gereç ihtiyaçları da karşılanacak.