Denizli’nin Tavas ilçesi sınırları içinde bulunan ve kış turizmi için yeniden düzenlenerek, telesiyej sistemi kurulan Bozdağ’da bu yıl 5. kez kar şenliği düzenlenecek. Nikfer belediyesi ve Nikfer Kayak Doğa Turizmi Spor Kulübü (NİKADOS) işbirliği ile 2 Şubat Pazar günü düzenlenecek kar şenliğinde bu yıl Denizli’de ilk kez kayak sporu yapılacak. 2. NİKADOS en ilginç kardan adam yarışması düzenlenecek. Sabah saatlerinde başlayacak kar şenliği kapsamında leğenle karda kayak yarışması düzenlenecek. Şenlik kapsamında ayrıca Denizlili Ultra Maraton Elit Koşucusu İbrahim Efilti’nin 1 Şubat akşamı beyaz cennet Pamukkale’den başlayacağı 100 kilometrelik maraton koşusunun da finali Bozdağ’da yapılacak. Bozdağ kayak merkezinde 2 bin metre rakımın üzerinde gerçekleştirilen kar şenliğine geçen yıl Denizli protokolü de dahil yaklaşık 4-5 bin kişinin katıldığını belirten NİKADOS Başkanı Hakan Keysan, “Tavas ilçesi Nikfer beldesi sınırları içinde bulunan Denizli’nin Pamukkale’den sonra ikinci beyazı Bozdağ’ın büyük tanıtıma ihtiyacı var. Yılın altı ayı karla kaplı olan ve doğal kayak pistlerine sahip Bozdağ’da kış turizminin geliştirilme için il özel idaresi tarafından bin metrelik telesiyej sistemi kuruldu. Kayak sporu için Isparta’ya veya çevre illere giden Denizlilileri ve yabancı konukları Bozdağ’da ağırlamak istiyoruz.” Dedi.
Kardan adam yarışması ilgi çekiyor
NİKADOS tarafından geçen yıl ilki düzenlenen ‘En ilginç kardan adam’ yarışmasına 20 kişinin katıldığını, bu yıl ikinci kez organize edilecek olan yarışmaya ise en az 50 kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Keysan, “2 bin 360 metre yüksekliğe sahip Bozdağ’da şuan itibariyle 60 santimetre kar bulunuyor. Bölgeye dün geceden itibaren de kar yağışı devam ediyor. Bozdağ’da kar kalınlığı ve pistlerin bulunduğu bölge şenlik yapmaya çok uygun. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda şenliğimizde en çok ilgiyi kardan adam yarışması çekecek. Jüri tarafından dereceye giren kardan adamların belirleneceği yarışmada ödül olarak kayak malzemeleri dağıtacağız. Pamukkale’den sonra Denizli’nin ikinci önemli turizm merkezi olmasını istediğimiz Bozdağ, güzelliği ve kurulu tesisleri ile Ege Bölgesinin de önemli kayak merkezlerinden biri olacak. Denizli protokolü nü de şenliğimize davet ettik. Bu yıl en az 8 bin kişi ile Bozdağ’da kar şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Karla dolu, eşsiz bir doğada unutulmayacak bir kar şenliği yapacağız” diye koştu.
Denizli’de ilk etap

Denizli’de ilk kez ultra maraton koşu parkuru olarak Pamukkale – Nikfer – Bozdağ arasının belirlendiğini hatırlatan Keysan, “Denizlili sporcumuz İbrahim Efilti’yi beldemizde Atatürk anıtı önünde çiçeklerle karşılayacağız. Anıt önünden Bozdağ Kayak Merkezi’ne kadar olan 18 kilometrelik bölümü üyelerimizle birlikte koşacağız. Maraton koşucumuz Efilti’nin koşu boyunca yanında taşıyacağı bayrağımızı da Bozdağ’ın zirvesinde teslim alacağız” şeklinde konuştu.