Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ege Bölgesi ve çevresinin en önemli kayak merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bozdağ’da uzman ekiplerce yapılan incelemeler neticesinde uygun uzunluk, kot farkı ve meyillere sahip olduğunun belirlendiğini söyledi. Ege Bölgesinde en iddialı kayak merkezini Bozdağ’a yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Demir, kayak merkezinin
2013 yılında turizmcilerin hizmetine sunulacağını belirtti. Tavas ilçesi sınırları içinde 2 bin 400 rakımlı Bozdağ’da mart ayı sonu olmasına rağmen hala bir metre kar bulunduğunu anlatan Vali Demir, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Adem Oklu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Türk Telekom İl Müdürü Osman Karakaş ve Aydem İl Müdürü İsmail Topkara ile birlikte 2 bin rakımına kadar çıkarak kayak, sosyal tesis, otel yapılabilecek yerleri inceledi. Harita üzerinde yetkililerden bilgiler de alan Vali Demir, bölgede vatandaşların ihtiyacının karşılanması için yapılması planlanan tüm çalışmaların yılsonuna kadar eksikliklerin tamamlanması konusunda yetkililere talimat verdi.

1 metre kar var

Yaklaşık 2 ay önce Bozdağ’a düzenlenen gezide yolların kapalı olması nedeniyle zirveye kadar gelinemediğini hatırlatan Vali Demir, yolların açılmasının ardından çok etkileyici bir manzara ile karşılaştıklarını belirtti. Bölgede 1 metre karın bulunduğunu ve bununda kayak yapılabilecek miktarda olduğuna dikkat çeken Vali Demir, kayak merkezinin yapılabilmesi amacıyla kar kalınlığının kendilerine güç verdiğini söyledi. Bozdağ’ın ‘Turizm Bölgesi İlan Edilme’ si ile ilgili kurumların proje çalışmalarını 2012 yılı ortasına kadar bitireceğini kaydeden Vali Demir, yılın ikinci yarısından itibaren de altyapı çalışmalarının başlayacağına dikkat çekti. Amaçlarının 2013 yılının kayak mevsiminde Bozdağ Kayak Merkezini hayata geçirilerek hizmete sunulması olduğunu vurgulayan Vali Demir, Denizli’de yeni bir heyecanla oluşan turizm potansiyeline yeni bir alan daha kazandırılacağını sözlerine ekledi. Denizli halkının Bozdağ’ın turizm bölgesi ilan edilmesi konusunda destek vermelerinin önemine değinen Demir, “Benim Denizli kamuoyundan bir ricam var. Vakti olan herkesi biz Bozdağ’a bekliyoruz. Yollar açık, küçük araçlarla da ulaşılabilecek durumda. Aile bireyleri ile birlikte buranın güzelliklerini yaşasınlar. Hangi değerlere sahip olduklarını birebir görsünler” dedi.

Bölge kayak merkezine uygun

İnceleme gezisinde ayrıca, Isparta’da bulunan Davraz Kayak Merkezi ile Van Kayak merkezinin kurulması çalışmalarında yer alan ve geçtiğimiz günlerde Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde göreve başlayan Eyüp Erman’da bölgede yaptığı incelemeleri Vali Abdülkadir Demir ile paylaştı. Bölgenin Kayak Merkezine çok uygun bir bölge olduğunu söyleyen Erman, küçük ve büyük pist için uygun alanların bulunduğunu, toplanma için uyumlu bölgelerin var olduğunu, yaz sezonunda bunların daha iyi değerlendirilip çok iyi verim elde edilebileceğini sözlerine ekledi.