İZMİR (CİHAN)- Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, Fahri Konsolos Ahmet Kemal Baysak'ı ziyaret etti. Bosna Hersek'in dünyadaki ilk fahri konsolosu olan Baysak'ın örnek çalışmalar yaptığını belirten Perkoviç, "Ülkemiz için son derece yararlı bir uygulama olduğunu gördük. Sayın Baysak'ın deneyimlerinden yararlanacağız." dedi.
Bosna Hersek'in dünya üzerindeki büyükelçilikler ve konsolosluklarından sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Perkoviç, ilk defa geldiği İzmir'de şehir merkeziyle çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Ülkesinin Fahri Konsolosu Baysak'ı da ziyaret eden Perkoviç, İzmir'e hayran kaldığını belirterek yeniden geleceğini söyledi. Zoran Perkoviç, "Ahmet Kemal Baysak'ın fahri konsolosluğu, isabetli bir görevlendirme oldu. Dünya üzerindeki ilk fahri konsolosluğumuz, 28 Mayıs 2003'te İzmir'de açıldı. Baysak'ın iki ülke arasında işbirliğinin gelişmesine yönelik çalışmaları iyi bir örnek oluşturdu. Bundan böyle fahri konsolosluk görevi vereceklerimizle ilgili olarak kendisinin deneyimlerinden yararlanacağız." şeklinde konuştu. Baysak'ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Perkoviç, kendisinin kardeş üniversite, kardeş okul ve kardeş şehir ilişkileri kurulmasına öncülük ettiğini anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl yedincisi düzenlenecek Balkanlılar Halk Oyunları Festivali'ne İzmir'in kardeş şehri Mostar'dan bir halk oyunları ekibinin katılacak olmasını da memnunlukla karşıladığını belirtti.
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak ise Perkoviç'e, ziyaret anısına konsolosluğun ve kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu'nun flamalarını verdi. Ayrıca "Türkiye'deki Boşnaklar" albümünü ve "Uştipak'tan Sevdalinkaya Boşnaklar" adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce kitapları hediye etti. CİHAN