HABERDENİZLİ.COM

Dünyanın birçok ülkesine yapılan havlu ve bornoz ihracatı ile tekstilin başkenti olarak bilinen Denizli'de, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan  Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü” etkinlikleri 18  Mart’ta başlıyor. Festivalin tanıtımı için kameralar karşısına geçen DETGİS yönetimi festival hakkında bilgiler verdi.festivaller kapsamında 18 Mart günü Babadağ’da bir etkinlik düzenleneceğini söyleyen DETGİS yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli için önemli bir değeri olan Babadağ da panayırlar kurularak Denizli havlu ve bornozunun tanıtlıcağını söyledi. 

DENİZLİ ETKİNLİKLERİ 25 MART’TA

Ana etkinliklerin 25 Mart’ta Denizli’de yapılacağını duyuran Koltuksuz, “ilk program Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) yapılacak. burada yapılacak konferansta ‘Markalaşma’ ele alınacak.
Etkinliklere ünlü oyuncu ve ses sanatçısı Keremcem ile beraber ünlü Model Deniz Akkaya’nın da katılcağını söyleyen Koltuksuz, “DTO önünden Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar bir kortej yürüyüşü yapılacak. Belediye önünde ise halk oyunları gösterisi ve çeşitli ikramlar yapılacak.”
dedi. 
Tekstilin her alanından işvereninden işçisine kadar herkesin bu festivali bilmeleirni ve desteklemelerini isteyen Koltuksuz, bütün vatandaşları etkinlere davet etti. 
Uluslar arası alanda Denizli tekstilini tanıtmak için yapılan organizasyon; Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Güney Ege Kalkınma Ajansı gibi bir çok kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor.