Aydın’ın Nazilli ilçesinde Mersin’deki arkadaşına, “İntihar ediyorum” mesajı atan üniversite öğrencisi, sevdiği kız ve ailesine, “Güle güle gidiyorum” diye mektup bırakıp bornoz kuşağıyla kendini astı.
Olay, bu sabah saatlerinde Nazilli merkez Altıntaş Mahallesi İstasyon Bulvarı No:19 adresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Süleyman Hakan Armut (21), hazırlık sınıfında özel bir yurtta kaldıktan sonra bu eğitim yılı başında İsmail Baturay Dere (22) ve Abdullah Ayberk Ergök (22) isimli arkadaşlarıyla birlikte eve çıktı. Dün gece birlikte alkol alan üç arkadaş, saat 02.00-03.00 sıralarında sonra kendi odalarında uyumaya çekildi.
Arkadaşlarından çok daha fazla alkol tükettiği öne sürülen Süleyman Hakan Armut, sabaha karşı 06.00 sıralarında Mersin’de yaşayan arkadaşı Cem’e, “İntihar ediyorum” şeklinde mesaj attı. Sabah uyandığında mesajı fark eden Cem, saat 12.00’ye kadar cep telefonundan Armut’a ulaşmaya çalıştı. Cevap alamayınca Armut’un ev arkadaşı Abdullah’a ulaşan Cem, aldığı mesajdan söz ederek arkadaşının hayatından endişe ettiğini belirtti.

BORNOZ KUŞAĞINI KAPIYA KİLİTLEMİŞ
Saatler önce birlikte oturup sohbet ettikleri arkadaşının kapısını çalan Abdullah Ayberk Ergök, kapıyı açmayı başaramayınca balkondan dolaşıp arkadaşına seslenmek istedi. Balkon penceresinden odaya bakan Ergök, kapının arkasında asılı vaziyette hareketsiz olarak duran Süleyman Hakan Armut’u gördü. Yardım çağrısı üzerine eve gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri, gencin hayatını kaybettiğini tespit etti. Armut’un bornoz kuşağının bir ucu top haline getirerek kapının üzerine geçirdiği ve kapıyı kilitleyerek kuşağın sabit kalmasını sağladığı anlaşıldı.

AİLESİ VE ARKADAŞLARI İNANMAK İSTEMEDİ
Olay yeri inceleme ekipleri Süleyman Hakan Armut’un cesedi ve odasında inceleme yaptığı sırada, cep telefonu yaklaşık 1 saat çaldı. Telefona cevap vermek için Cumhuriyet Savcısının gelmesini bekleyen ev arkadaşları, telefona cevap verdiklerinde daha önce de benzer mesajlar attığı ileri sürülen gencin Mersin’deki arkadaşları ve ailesini öldüğüne inandıramadı. Son olarak bir polis memuruyla görülen aile ve arkadaşları, Armut’un öldüğüne ikna olunca büyük üzüntü yaşadı.

“GÜLE GÜLE GİDİYORUM” DEDİ
Hayatını kaybeden Süleyman Hakan Armut’un ev arkadaşlarından ayrıldıktan sonra 4-5 sayfalık bir mektup kaleme aldığı ve ardından intihar ettiği ortaya çıktı. Ailesi, arkadaşları ve sevgisine karşılık vermeyen kız arkadaşına verilmek üzere mektup bırakan Armut’un mektubunda, “Güle güle gidiyorum. Amca oğlum, teyze oğlum, arkadaşlarım ve de herkese selam olsun. Gamze’ye de onu sevdiğimi ve öldüğümü haber verin” yazdığı öğrenildi.
Armut’un cesedi Nazilli Devlet Hastanesi’nde yapılan incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gencin Mersin’de yaşayan ailesi, cenazeyi teslim almak üzere yola çıkarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.