Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. 
Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur ve dolu, ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bir anda bastıran yağmur birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktı. Dereye dönen sokaklardan geçemeyen vatandaşlar isyan etti.
Atatürk Caddesi’nde bulunan Dere, sokağın sular altında kalmasıyla birlikte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ünlü şakacı Mustafa Karadeniz ise olta getirip göle dönen sokakta balık avlamaya çalıştı. Oltayı sokağa atan Karadeniz, esprili bir şekilde kefal avladıklarını belirterek “Burası dünyanın gözbebeği Bodrum. Turizmin cenneti ve tüm dünyanın imrenerek tatil yapmaya geldiği yer. Burası Bodrum’un en merkezi yeri olan Atatürk Caddesi. Bodrum’un bir köyü veya bir beldesi değil. Ne zaman yağmur yağsa bu yağmur beş dakika sürüyor, işte buranın hali bu. Şu anda ne kaldırımı görebiliyoruz ne de bu caddeyi kullanabiliyoruz. Sokak bildiğin dere” dedi.

BİTEZ’İ SEL VURDU
Sağanak yağmurun aralıksız devam etmesiyle Bitez beldesinde (köy içi) bulunan dere taştı. Derenin taşmasıyla birlikte sular altında kalan sokaklar zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. İş yerlerini su basan esnaf ise kendi imkanlarıyla dükkanlarını temizlemeye çalıştı. Sokağın karşısına güçlükle geçen vatandaşlar ise yıllardır Bitez’de aynı sorunun yaşandığını dile getirerek yetkililere isyan etti.

BELDELER SU ALTINDA
Bodrum’da sabah saatlerinde başlaya şiddetli yağmur nedeniyle birçok belde sular altında kaldı. Bodrum merkez başta olmak üzere Konacık, Bitez, Ortaket ve Turgutreis itfaiye ekipleri ve zabıta ekipleri çalışmalar başlattı. Beldelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Dereye dönen sokaklar belediye işçileri tarafından temizlenmeye çalışıldı. Bodrum AKUT ekibi ise sel basan beldeye gelerek vatandaşlara yardım elini uzattı. AKUT ekibi Sadettin Uslu ise kendilerine gelen bir can kaybı olmadığını ifade ederek “Şiddetli yağış nedeniyle birçok ihbar aldık. Bitez beldesinde ufak çaplı bir sel meydana geldi. Orada çalışmalar yapacağız” dedi. Birçok cadde ve sokakta ise asvatlar patladı.
Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, sağanak yağmurun devam edeceği ve şimdiye kadar metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağmur suyunun düştüğü açıklandı.