15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'nın katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreni ile dün 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi açıldı. Açılış öncesi konuşmalarını yapan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli Milletvekili Şahin Tin açılış öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti;

"Bizim Kavgamız Bundan Sonra"

“Halkımıza karşı yapılmış olan bir yok etme eylemidir. Biz 15 Temmuzda sadece darbelere karşı koymadık.  15 Temmuzda 2.  İstiklal savaşını verdik. Ve darbe girişimi için okullara ders kitabı olacak bir olay yaşadık. Resimler önemlidir, anıtlar önemlidir, meydanlara verilen isimler önemlidir. Bundan dolayı başkanımıza sergi için teşekkür ederiz.  Her yerde bir mücadele oldu. Ankara’da, İstanbul’da esas şehit insanlarımız orda. Denizli’miz kahramanlık örneği gösterdi. Aynı şekilde burada bizlerde tanklara karşı koyduk. Aynı şekilde Çardak belediyemiz ve ilçe teşkilatımız, Bozkurt teşkilatımız, Honaz belediyesi başkanı ve teşkilatlarımız, Denizlili hemşerilerimizde, orada 550 komandonun karşısına geçip onlara dur dedi. Ankara ve İstanbul’a gidip katliam yapmalarını engellediler. Denizlili hemşerilerimiz o gün Müftü Ahmet Hulusi Efendinin torunları olduğunu göstermiş oldu.15 Temmuzdan sonra bitti mi? Hayır, aslında asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Bizim kavgamız bundan sonra. Davamız bundan sonra, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımızla birlikte tüm belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla beraber, bütün halkımız ve diğer partililerle beraber bundan sonra ülkemize nifak tohumları eken o illetin karşısında duracağız. Onlara boyun eğmeyeceğiz”




"Tüm ülkede darbe olsa da Denizli'de yaptırmayacağız demiştik"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi.

15 Temmuz yaşanan darbe girişimi sonrası ülke üzerinde oynan oyunların bitmeyeceğini vurgulayan Başkan Zolan "Bu hesaplar bitecek mi hayır. Bu insanlar saldırılarına devam ediyorlar etmeye devam edecekler PKK, DAEŞ, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin bağlı oldukları yer tek bir yerdir. Hangisinin görevi neyse görevlerini yaparlar zannetmeyin ki ayrı ayrıdırlar. Tüm ülkede darbe olsa da Denizli'de darbe yaptırmayacağız demiştik çok şükür ki hem Denizli'de hem tüm ülkede buna engel olduk." diyerek FETÖ'nün ortadan kaldırıldığı gibi diğer terör örgütlerininde ortadan kaldırılıcağını ifade etti.

Oy birliği ile Delikliçınar Meydanı'nın isminin '15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı' olarak değiştirildiğini ifade ederek bu konuda desteğini esirgemeyen diğer parti üyelerine de teşekkür ettiğini dile getirdi.



"Nesilden nesile aktarılmalı"

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmasında açılan serginin 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için nesilden nesile o gün yaşananların aktarılması için önemli olduğunu vurgulayarak serginin sadece bugün için değil tarihimiz için önemli olduğunu ifade etti.

15 Temmuz Milli İrade Yükseliş Sergisi'nde Ankara Ak Parti'den gönderilen ve Denizli'de Demokrasi Nöbetlerinde karelenen fotoğraflar sergileniyor. 80 fotoğrafın yer aldığı sergi 1 Eylül'e kadar açık kalacak.



Sena Kuru