Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Nurten Karakış, dernek üyesi kadınlar ve uzmanlar ile kadını ilgilendiren her konuda çalışma yaptıklarını belirterek, “Biz eşit bir toplum ve hak için, yatırımlarımızı kadınlarımıza yapıyoruz” dedi
Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği (KHKD), 2013 yılı çalışmaları hakkında üyelerini bilgilendirme, üyeleri ile karşılıklı görüş alışverişi yapmak amacıyla dernek binasında toplantı düzenledi. Toplantıya Dernek Başkanı Nurten Karakış başta olmak üzere, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Toplantı öncesi gazetemize derneğin faaliyetleri hakkında özel açıklamalarda bulunan Başkan Nurten Karakış, derneğin 2013 yılı içindeki faaliyetlerini üyeleri ile paylaşmak ve üyeler arasında karşılıklı görü alış verişini sağlamak amacıyla bu tür toplantıları düzenlediklerini söyledi. 
Dernek olarak tam bir eğitim yuvası olduklarına dikkat çeken Karakış, “Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak 2013 yılı içinde Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, çocuk bakıcılığı ve engelli öz bakım kursları başta olmak üzere açtıkları kurslar ile eğitim almak isteyen kursiyerlere eğitim veriyoruz. Kurslarımızda toplam 4 ay sürüyor ve toplamda 76 kursiyerimiz eğitim alıyor. Biz bu eğitimleri Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız protokol ile veriyoruz. Biz sosyal bir dernek olarak bu tür eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Kurslarımız şuanda hafta içi devam ediyor sadece bir kursumuz hafta sonu Cumartesi günü devam ediyor. Kurslarımızı uzman eğitmen arkadaşlarımız veriyor. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimizden yaklaşık yüzde 90’ı bir işe yerleşme başarı gösteriyor. İşe yerleşenler arasında devlet dairesine yerleşenler bile oldu” dedi.

KADINLAR OLARAK ERKEK KURSİYERİMİZ BİLE VAR

Kursların sadece kadınlara yönelik olmadığına dikkat çeken Karakış, “Hasta bakımı kursumuza erkek kursiyerlerimiz de katılıyor. Kurslarımıza ilgi o kadar yoğun ki Halk Eğitim Merkezi bile bize yeni kurs açmamız için müracaatlarda bulunuyor. Biz kadınlara yönelik okuma yazma kursu olursa bu teklifi kabul ederiz diyoruz. Kurslara olan yoğunluk bize akşam kurslarını da açtırmaya yöneltecek gibi gözüküyor. Şu anki ikinci etap kurslarımız 25 Ocak itibariyle sona eriyor. 2014 yılı kurslarımız ise bir gün sonra tekrar başlayacak” diye konuştu.

BİZİM İŞİMİZ KIRSALDA

Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak sadece şehir merkezinde eğitim programları düzenlemediklerini dile getiren Karakış, “Bizim asıl işimiz kenarda kalmış mahalle ve köylerde. Biz buralarda aile içi eğitim, aile içi şiddet ve gelin kaynana ilişkileri konularında eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizi o mahalledeki kadınların isteğine göre yapılandırıyoruz. Mahalle kadınları aile içi şiddet eğitimi mi istiyor biz o konuda eğitim veriyoruz ve bunu diğer maddeler ile de uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.     
Başkan Karakış, “Ben buradan bütün kadınlara sesleniyorum. Evinizde bütün günü geçireceğinize gelin bizimle sosyal aktivitelere katılın. Eğitimlerimize katılın. Bizimle dertlerinizi paylaşın. Bizde size aynı sıcaklıkla davranacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.