Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun sadece AK Parti hükümetine değil, Türk milletine yapılmış bir komplo olduğunu tekrarlayan ve operasyona dair sert eleştirilerde bulunan Başbakan, 3 bakanın istifasına ise hiç değinmedi. Ancak üstü kapalı olarak "Biz aramızdaki çürükleri temizleriz ya da temizlemek için gerekenleri yaparız." diyerek üstü kapalı göndermede bulundu.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

Çok değerli yol arkadaşlarım, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Konuşmamın hemen başında İzmir'de tershanede şehit olan TSK personeline Allah'tan rahmet diliyorum.

Mehmet Akif Ersoy'u da vefatının 77. yılında rahmetle yad ediyorum. Bize millet kavramını çizdiği için dualarımızı gönderiyorum.

2014 BÜTÇESİ


2014 bütçesi genel kurulda görüşüldü ve cuma günü yapılan oylamayla kabul edildi. Oylamaya ben önem veriyorum. Zira iktidar 318 oyla desteğini verirken CHP 220'nin 117'siyle orada olabildi. Bağırmaları çağırmaları oylamaya yansımıyor.

Yapılan tüm çirkin girişimlere rağmen AK Parti tüm ciddiyetiyle işlerini yürütüyor. 2014 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum.

PAKİSTAN ZİYARETİ


Tranzon'dan pazar günü akşam Pakistan'a hareket ettik. İlk olarak Lahor'da bir davet oldu ve bu katılım çok farklıydı. Sıcak bir katılımdı ve oradan kalacağımız yere gidene kadar bu heyecanı kendilerinde hissettik. Pakistan halkının bu yoğun ilgi ve alakaları çok manidardı. Türkiye'ye gönderdikleri selamı da aziz milletime iletiyorum. Bu kardeşliğin ebedi olmasını, artarak devam etmesini temmeni ediyorum.

Dün Pakistan dönüşünde -6 derece soğuğa rağmen Ankara'da bizi karşılayan kardeşime vatandaşıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

"BİZ MİLLETİMİZE SÖZ VERDİK"

Biz yola çıkarken milletimize söz verdik, milletimizi mahçup etmeyeceğiz dedik, milletimize mahçup olmayacağız dedik, milletimizi hayal kırıklığına uğratmayacağız dedik. Çok şükür 11 yıldır sözümüzü tuttuk. Aynı sözü burada bir kez daha veriyorum.

"BİZİ 11 YILDIR BURADA TUTAN DÜRÜSTLÜĞÜMÜZDÜR"

Bizi 11 yıldır burada tutan dürüstlüğümüzdür. AK Parti yolsuzluklara izin vermez, geçit vermez. Bizi buralara dürüstlüğümüz ulaştırdı. Biz cesur olduğumuz için, Türkiye'ye aşkla bağlı olduğumuz için, eser ürettiğimiz için buralara geldik, bunlardan asla taviz vermeyeceğiz.

"AK PARTİ YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMMAZ"

Milletim gönlünü ferah tutsun. Biz her zaman hakkı söylemeye, doğruya doğru eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Halkın önünde hesaba çekileceğimizi biliriz. Mahşerde hesaba çekileceğimizi de biliriz. Her adımı bu anlayışla bu korkuyla atarız. Bizi bu makamlara getiren, 11 yıl bizi burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. Yolsuzluklar karşısındaki sert tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz. Zira bunu yaparsa varoluş zeminini ortadan kaldırmış olur.

"AK PARTİ'NİN AK KADROLARI OLARAK BEMBEYAZ YÜRÜYORUZ"

Bize okul yılarımızda hocalarımız şu öğüdü verirlerdi “sizin hayat şeridiniz bembeyaz derdiniz. Tek bir kusurunuz olursa, o şerit üzerinde o yanlış leke olarak dikkat çeker derlerdi. Hayat şeridi simsiyah olanların üzerindeki lekeler ise dikkat çekmez derlerdi.

Bizler AK Parti’nin ak kadroları olarak bembeyaz olarak yürüyoruz. En küçük bir siyahlık bizim sicilimizde dikkat çeker. Çektiğinde de biz gereği neyse onu yaparız. Bizim başkalarını örnek almamıza gerek yok. İyiler bize örnek olabilir ama bizim için sicili siyah olanlar bize örnek teşkil edemez. Biz kendi sicilimize bakarız ve en küçük bir leke olmaması için azami dikkat ederiz.

"BİZ ARAMIZDAKİ KÖTÜLERİ AYIKLADIK"


11 yıl içinde ithamlar iftiralar çamur atma girişimleri oldu. Biz aramızdaki kötüleri ayıkladık. Hakkında iddia olanların da aklanıp gelmesini sabırla bekledik. Bizim hassasiyetimiz sırf çamur atıldı diye de kimse kusura bakmasın o tür operasyonlara da aramızda girmeyiz. Çünkü bizim bir şeyi, müdellel hale gelmediği sürece kabul etmemiz de mümkün değildir.

Bir gerçeğin üzerinde durmam lazım. Hukuk hakkın, adaletin, tecelli etmesi iyinin kötüden ayrılması için vardır. Siyasi partiler, başkanlar, hakimlerin yerine geçemez. Medya, gazeteler, televizyonlar, yazarlar hakimin, savcının yerine geçemez.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU


Bakın 9 gündür bir operasyon yürütülüyor daha ilk gün adı konuldu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, 2. gün tarihin en büyük rüşvet operasyonu. İlk günden itibaren içeriden dışarıya bilgi sızıyor.

"BU İNSANLARI KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

O zaman kusura bakmasınlar. Yürütmenin uzantısı, yargının belli bir yapı içerisindeki safhası demek ki bunlar servis yapıyorlar. Bize düşen nedir? Burayı da temizlemektir. Bir taraftan beraati zimmet asıldır diyeceksin, öbür taraftan da servis yapmaya devam edeceksin. Bu insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Bugüne kadar bir çok olay yaşadık. Bu olayları yaşayanlar, belli bir müddet sonra beraat ettiler. Bu beraat eden insanların o süreç içindeki kirletilmelerinin bedelini kim ödeyecek? Fotoğraflar, belgeler, iddialar her gün manşetlerde, ekranlarda. Ve garip garip montajlar.

"YENİ KOMPLOLAR DA ÇIKACAKTIR"


Yani bunlar bunu bundan sonra da yapabilecek karakterdedir. Bunun üzerine yetiştiler. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içinde olanlara da söylüyorum. Bu mudur yürütme?

Eğer kararı muhalefet verecekse, mahkemeye ne ihtiyaç var? Kararı medya verecekse uzun hukuk süreçlerine ne gerek var?

"EVİNDEN 2,5 MİLYON EURO ÇIKAN ŞAHSI SİZ NEDEN MİLLETVEKİLİ YAPTINIZ?"


Günlerdir Halkbank genel müdürünün evinden çıkan kutular konuşuluyor. Kim bunların servisini sizlere yaptı? Eğer evinde para çıktı diye, bir insan anında suçlu oluyorsa, buradan ben CHP’nin genel müdürüne soruyorum. Evinden 2,5 milyon euro çıkan şahsı siz neden milletvekili yaptınız? Bu operasyon başlayıncaya kadar CHP hukuk sistemine, savcılara, polislere demediği hakareti bırakmadı.

Şimdi yargıyı savunuyor, inşallah böyle kalırsın. Şimdi çıkmış bu savunmayı yapıyor, daha bir hafta öncesine kadar polise demediğini bırakmayan CHP, şimdi sahip çıkıyor.

CHP’li milletvekili kameraların önünde polislere ana avrat sövdü buna karşı ne yaptı?

"BİZ ARAMIZDAKİ ÇÜRÜKLERİ TEMİZLERİZ"

Devlet kurumları içinde görevini yapmayan, yetkisini kötüye kullanan varsa, paralel bir örgütlenme söz konusuysa biz onun da üzerine gideriz, gideceğiz. Hukukla hareket edeceğiz, etmeye devam edeceğiz. Anayasayla yasalarla hareket edeceğiz. Biz aramızdaki çürükleri temizleriz, ya da temizlenmesi için gerekeni yaparız.

"ÇOK FARKLI BİR MAYIS AYI YAŞADIK"

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, aziz milletimin de burayı özellikle dinlemelerini rica ediyorum. 2013 yılında biz çok farklı bir Mayıs ayı yaşadık. Krizin etkileri ağır şekilde devam ederken, biz Türkiye olarak başarılara, rekorlara imzamızı attık. Nedir bunlar?

Çünkü şu olay ulusal bir operasyon değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Bunun en tepe noktası vardır, onun altında da bunun çeşitli yerlerdeki taşeronları vardır. Olay basit olarak ele alınmasın. Bu AK Parti iktidarının Türkiye’nin büyümesine olan öncülüğü sebebiyle yapılan bir operasyondur.

1 - İstanbul'da 46 milyar dolarlık 3. havalimanı projesini gerçekleştirdik. Dünyada ilk 3 içine girecek proje. Bazı çevrelere çok ciddi rahatsızlık verdi. Engelleme için her şeyi yapabilirler.

2- Ankara’da Japonya başbakanını ağırladık. 22 milyar dolarlık yatırımla nükleer santral yatırımını yaptık.

3- İstanbul Boğazı’na üçüncü köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye gayret ediyorlar. Yok imar, yok orman, yok şu yok bu.

4- İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu da hazmedilemedi. Dikkat edin borsaya müdahaleler, borsanın yavaş yavaş inmesi olayı.

5- Merkez Bankası Rezervini biz 27,5 milyar dolar olarak devralmıştık, Mayıs’ta 135 milyar dolar ulaşarak rekor kırdı.

6- Gösterge faizi. Biz yüzde 63 seviyesinde devralmıştık. Mayıs ayı içinde yüzde 4,6. Eğer o gidiş devam etseydi bu 2,5a kadar düşebilirdi. Ama tahammül edemediler. Dayanamadılar, oradaki müdahale ile bir anda tekrar çıkmaya 9,5’a kadar tırmandı.

7 - 4 kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin notunu mayıs ayında artırdı. Ciddi rahatsız olanlar oldu.

8- IMF ile ilişkilerimizde, 23,5 milyar dolar aldığımız borcu 14 Mayıs’ta ödedik, defteri kapattık. Sen misin sıfırlayan! İşte burada uluslararası o güçler devreye girdi. Neden borç alan emir alandı onlar için.

9- Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.

İÇERİDEKİ TAŞERONLAR GÖREVİNİ HAİNCE YAPTI, YAPIYOR

"BU VATANA İHANETTİR"


İşte tüm bunları bir ay içinde peş peşe yakaladık ve yaşadık. Sonra ne oldu? Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul’a, Ankara’ya kamp kurdu. Bir yandan sosyal medya, ulusal medya Türkiye’yi dünyaya karalamaya başladı. Bu bir ihanettir. Bu vatana ihanettir. Bunu acımasızca yaptılar. Bakın açık söylüyorum, apaçık bir ihanete, ekonomik suikasta bu dönemde şahit olduk. Sadece faizin yükselmesinden kaybı 2 milyar doları aştı. Allah’a hamdolsun, Gezi’de istediklerini elde demediler. Ekim ayından beri Türkiye çok parlak bir dönem yaşıyor.

"UNUTULMAZ DİYARBAKIR TABLOSU"

Daha da önemlisi şu Diyarbakır’da son derece muhteşem, umut verici bir açılış töreni yaptık. Mesud Barzani’nin, Şivan Perver’in İbrahim Tatlıses’in katılımıyla unutulmaz bir Diyarbakır tablosu ortaya çıktı. İnsanlar o meydanda ağladılar. 81 vilayette insanlar sevinç gözyaşları döktüler. Çözüm sürecinin nasıl yol aldığını gördüler.

Geçen haftadan itibaren, kardeşliğimizi yönelik bir suikast girişiminde bulunuldu ayrıca. Gezi’de Mayıs’ın başarıları sabote edilmek istendi, 17 Aralık’ta Diyarbakır tablosuna da suikast düzenlendi. Barışımıza bir suikasttır. Burada hedef sadece çözüm süreci de değil. bir paket hazırladılar. Birbiriyle alakasız dosyaları koydular ve yolsuzluk ambalajıyla sundular. CHP’yi MHP’yi TÜSİAD’ı, yolsuzluk üzerinden sahaya iteklediler.

Kamuoyunu yolsuzluk iddialarıyla meşgul ederken, arka planda, Diyarbakır'ın, Mavi Marmara'nın Oslo'nun, Halkbank'ın intikamını almak için tezgah hazırladılar. İçerideki taşeronlar görevlerini haince yaptılar, yapıyorlar.

"ELİNİZDE BELGELER VARSA BUNLARI ÖNCE BİZİMLE PAYLAŞIRSINIZ"

9 gün içinde sadece Halk Bank’ın uğradığı değer kaybı 1 milyar 625 milyon dolardır. Şimdi buna ne diyeceğiz? Çok güzel bir iş mi yaptınız diyeceğiz? Eğer sizin elinizde hakikaten hukuka uygun ciddi belgeler varsa bunları önce bizimle paylaşırsınız. Gereği neyse biz yaparız. Ama şu anda Halkbank’ı, değişik ülkelerde misyonu olan bir Halkbank’ı çökerttiğiniz zaman bir genel müdürü çökertmiyorsunuz, ülkeyi çökertiyorsunuz.

14 ay izleniyor, bu izlemeden yargılamadaki birkaç tane zatın haberi olacak, emniyette de yine birkaç zatın haberi olacak, onların bağlı olduğu birimlerin haberi olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun karşısında kalkıp da atılan adımlara yapılanlara karşı da, birileri muhalefet olmak üzere aklına geldiğini söylemeye devam edecek. Halka açık şirketlerimiz 9 gün içinde 20 milyar değer kaybetti. TL değerinde bir miktar düşüş var. Türkiye’ye kaybettiler, birileri de bu işten çok karlı çıktı.

"AJANLIK YAPAN MEDYA KURULUŞLARI VAR"

Hadisenin bir başka acı tarafı şudur. Bir takım odaklar, örgütler merkezler bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Biz bu medyayı, bu örgütleri on yıllardır çok iyi biliyoruz. Ama bu süreçte bunların ne düşündükleri açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır. Burada açık açık söylüyorum, son olay göstermiştir ki, Türkiye’de kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarlarını düşünen, başka çevrelerin ranta düşünen vatana ihanet içinde ajanlık yapan casusluk yapan medya kuruluşları var, örgütler var, çeteler var.

Devlet içinde maalesef böyle maşalar var. Hükümet olarak biz yetkimiz dahilinde tamamen hukuk içinde kalarak bunun üzerine gidiyoruz. Demek ki bugüne kadar çetelere karşı verdiğimiz mücadele yetmemiş, demek ki daha başka halkaları varmış.

"BİR TARAFTAN KUR'AN, ALLAH PEYGAMBER DİYECEKSİN…"

Bir hareket, bir dava, en başta ahlak sahibi olmak zorundadır. Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kuran, Allah, peygamber diyeceksin, ama adın kasetlerle, komplolarla anılacak.

"BU DİN YARA ALMAZ"


Kimsenin bu aziz dine bunu yapmaya hakkı yoktur. Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden tüm Müslümanlar zalimdir. Bunu bir tarafa koyamayız. Bu din yara almaz. Yanlış içinde olanlar yara alı maskeleri düşür. Yasalar çerçevesinde gereken adımı atarız.

Benim ülkemde ameliyat etmelerine kesinlikle müsaade etmeyiz. Devlet içinde paralele yapının uluşmasına kesinlikler izin vermeyeceğiz. Tezgah kurdular, deşifre ettik. Çıkarları zedelenen malum çevreler var. Türkiye kazandıkça kaybeden. Medyaya bakın bu çevreleri göreceksiniz. Maalesef devlet kurumlarında da bu anlayışın maşalarını göreceksiniz.

CHP’nin geçmişi budur. Ya atamalarla ya da kirli komplolarla gelmiştir. Suçu sabit vekilleri var. İstanbul’da yolsuzlukla suçladıkları şahsı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak koydular. Genel Müdür yolsuzluk klasörünü bizzat kendi indiriyor teşhir ediyor.

"YA MİLLET, YA ZİLLET"

Bu siyasete ve millete karşı açık bir komplodur, Bu komplo 30 Mart'ta sandıkta bozulacak. Yeni Türkiye'de devlet içinde devlet asla olamayacak. Paralel devlet asla olmayacak. Milli iradeye suikastler olmayacak. Ya millet, ya zillet. Ve ben inanıyorum ki millet kazanacak. Zillet içerisinde olanlar yine zillet yapacak. Allah'tan diliyorum ki onlar da doğru yolu bulacak.

Bize oy vermiş vermemiş, bizi destekleyen ya da desteklemeyen her bir vatandaşıma, her bir kardeşime sesleniyorum: Bu komplo Türkiye'ye, 76 milyona yapılmış bir komplodur. Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değiş şerrine olduğunu lütfen fark edin.

"BU KOMPLONUN BENZERİ BAYKAL'A DA YAPILDI"

Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir.

Bu komployu hep birlikte bozacağız.

Bu çirkin komlodan güçlenerek çıkacağız.

81 vilayette hep birlikte sahada olacağız.

"BU SÜREÇ YENİ TÜRKİYE'NİN İSTİKLAL MÜCADELESİ SÜRECİDİR"


Sadece 17 Aralık değil bundan sonra da yapacaklar. Şuydu buydu diyecekler. Göreceksiniz kısa süre zarfında tüm tereddütler giderilecektir. Milletimize oynanan oyunu anlatacağız. En küçük bir ihmale umutsuzluğa yer yok. Siz çalışırsanız Türkiye kazanacak. Bu süreç yeni Türkiye'nin İstiklal mücadelesi sürecidir. Bu süreç faiz lobisinin Türkiye üzerine oynadığı hesapların bozulacağı süreçtir.

"İĞRENÇ İNTERNET SİTELERİNDE ONLAR BOĞULSUNLAR"

Karamsarlığa pirim vermeden kararlı bir mücadele vereceğiz. Millet bizimle, hayır duaları bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç internet sitelerinde onlar boğulsunlar.

Bırakın o itibar suikastçılar Müslümanlara beddua etsinler biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz. Biz beddualarla değil dualarla yetiştik.

"BU İŞ ŞİRAZESİNDEN ÇIKTI"


Alim olan insanlara beddua değil, dua yakışır. Ama görünüyor ki bu iş şirazesinden çıkmış. Böyle bir sürecin içerisindeyiz.

Bize milletimizin hayır duası yeter.