Merkezefendi Belediyesi, tarafından Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu, Fatih Işık, daire müdürleri, meclis üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Firmaların rekabeti sayesinde bisiklet maliyeti ucuza karşıladık. Bisiklet dağıtımında bu sayıda veren iki ilçeden biriyiz. İleride dağıtacağımız bisikletlerle en çok bisiklet dağıtan ilçe belediyesi olacağız. Çocukların bayrama hediyesiz girmesini istemedik. Yaptıkları ay yıldız görüntüsü de bizleri gururlandırdı. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik projelerimizle sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. İlçe sınırları içerisindeki öğrenim gören ve 5. sınıftan 6. sınıfa geçen tüm öğrencilerimize bisiklet sözü verdik. Bugün o projenin ilk ayağını gerçekleştirdik” dedi.

Ay Yıldız törene damgasını vurdu
 

Okul bahçesinde bisiklet alan bin öğrenci, bisikletleriyle ay yıldız oluştururken, Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile birlikte bu anı ölümsüzleştirdi. Ortaya çıkan görüntü törene damgasını vururken,  Başkan Subaşıoğlu, bu görüntünün oldukça anlamlı olduğunu kaydetti. Başkan Subaşıoğlu, “Çocuklarımızın bayrama hediyesiz girmesini istemedik. Bayram hediyelerini alan çocuklarımız, bisikletleriyle yaptıkları ay-yıldız ile de bizleri gururlandırdılar. Bu projemiz 5 bin öğrencimizle sınırlı kalmayacak. Her yıl bisiklet hediyemiz olacak” diye konuştu.